Nye Borgerlige-kandidat i video: Muslimer skal ud af Danmark

Stram Kurs er ikke ene om at ville sende muslimer ud af Danmark. I en ældre video taler Jeppe Juhl, spidskandidat for Nye Borgerlige, om at fratage muslimer deres statsborgerskab og sende dem til hjemlande, hvis de ikke frasiger sig deres islamiske tro. Ifølge Jeppe Juhl er videoen ikke formuleret »super klart«.

Jeppe Juhl lavede i 2016 YouTube-videoen »Sådan løser vi problemerne med Islam«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Stram Kurs er ikke alene om at ønske at sende muslimer hjem. En af de mest fremtrædende politikere i Nye Borgerlige, spidskandidat i København, Jeppe Juhl, fortæller i en YouTube-video, at medlemmer af muslimske trossamfund, der ikke frasiger sig deres islamiske tro, skal sendes til deres hjemlande, bortset fra »kulturmuslimer« – altså ikke-praktiserende – eller muslimer, der helt »frasiger« sig islam.

Det fremgår af YouTube-videoen »Sådan løser vi problemerne med Islam« fra 2016.

»Jeg vil i dag give NewSpeeks drastiske bud på, hvordan vi kan minimere det multikulturelle kaos og den civilisatoriske fælde, som vores ansvarsløse politikere har påført Danmark og det danske folk ved hovedløst at åbne op for muslimsk indvandring,« siger Jeppe Juhl, som tidligere stod bag nyhedsportalen NewSpeek, i videoen.

I videoen forklarer han, at »vi må kræve, at muslimske trossamfund i Danmark reformerer deres budskaber, så det, de forkynder, er foreneligt med et sekulært, pluralistisk og moderne demokrati«.

Men han tilføjer, at han anser det for »meget, meget teoretisk«.

»(...) jeg erkender til fulde naiviteten, ja, paradokset i det her krav, for islam som beskrevet i Koranen er aldeles uforeneligt med demokrati, alt den stund at det er en lovreligion, hvor Allah styrer alle menneskers adfærd«.

Sker dette ikke, skal de forlade deres religion.

»Vi må kræve, at kulturmuslimer afskriver sig deres medlemskaber af islamiske trossamfund, såfremt disse ikke lever op til det første krav,« siger han.

Sker heller ikke dette, skal de forlade landet.

»Vil herboende medlemmer af islamiske trossamfund hverken reformere eller forlade deres religiøse fællesskaber, ja, så skal deres eventuelle statsborgerskaber ophæves, og de vil få enkeltbilletter hjem til de lande og den kultur, som de åbenbart savner så meget,« siger Jeppe Juhl i videoen.

Jeppe Juhl

»Jeg har naturligvis intet imod mennesker, fordi de er muslimer. Det, jeg er inderligt imod, er de totalitære og menneskefjendske tanker, der gennemsyrer den islamiske verden.«


Ikke formuleret »super klart«

Men ifølge Jeppe Juhl, der efterfølgende er blevet medlem af Nye Borgerlige, er det, han siger i videoen, ikke formuleret »super klart«.

»Det, jeg siger i videoen, er ikke Nye Borgerliges politik, og det er også sagt før, jeg blev en del af Nye Borgerlige. Det fremgår ikke klokkeklart – og det burde det gøre – at mennesker, der er født i Danmark som danske statsborgere, naturligvis skal blive i Danmark, uanset hvad de måtte tro, tænke og føle. Det er det, der blandt andet adskiller Nye Borgerlige fra Stram Kurs,« siger Jeppe Juhl.

Du siger i videoen, at hvis medlemmer af muslimske trossamfund i Danmark ikke reformerer deres religion eller dropper religionen, så skal de sendes hjem. Mener du fortsat det?

»Det er ikke Nye Borgerliges politik.«

Men er det noget, du mener?

»Nej, det er ikke Nye Borgerliges politik. Folk, der er født i Danmark som danske statsborgere, dem kan vi ikke gøre noget ved, for de er på papiret lige så danske, som jeg er,« siger Jeppe Juhl.

»Jeg har naturligvis intet imod mennesker, fordi de er muslimer. Det, jeg er inderligt imod, er de totalitære og menneskefjendske tanker, der gennemsyrer den islamiske verden. Hvis du er skrifttro, rettroende muslim – og det er du i din gode ret til at være – så er det aldeles uforeneligt med danske værdier, og så burde du finde dig et andet sted at leve. Især hvis du åbent agiterer for sharia,« siger han.

Jeppe Juhl stod tidligere bag nyhedsportalen NewSpeek. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard.

»Det er så uliberalt, som noget overhovedet kan blive«

Jan E. Jørgensen fra Venstre mener, at udtalelserne i videoen ikke er liberale.

»Det er så uliberalt, som noget overhovedet kan blive. Der er ingen frihed til forskellighed. Det er også et forslag, der vil kræve, at vi melder os ud af EU og diverse konventioner, men lad det nu ligge, for selv om vi ikke havde haft EU og forskellige konventioner, så havde vi stadig været imod det, fordi vi synes, at religionsfrihed er en god ting,« siger Jan E. Jørgensen.

Men han er enig i, at der »inden for visse dele af islam er nogle gevaldige problemer«.

»Der er en aktiv modstand mod danske værdier og vores demokrati, og det skal naturligvis bekæmpes. Men det ændrer jo ikke ved, at trosfriheden også omfatter folk, som tror på noget, som man selv er uenig i. Ellers er der jo ikke meget frihed tilbage,« siger han.