Ny Tarantino-film får stående ovationer og anmelderros

Quentin Tarantinos "Once Upon a Time in Hollywood" er tirsdag aften i Cannes blevet vist for første gang.

Once Upon a Time in Hollywood af Quentin Tarantino (næstyderst til venstre) har Hollwood-stjerner såsom Brad Pitt (yderst til højre), Leonardo DiCaprio (yderst til venstre) og Margot Robbie (næstyderst til højre) på rollelisten. Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Filminstruktøren Quentin Tarantino har ifølge anmeldere og publikum bedrevet et storslået comeback på filmfestivalen i Cannes.

Hans seneste film, »Once Upon a Time in Hollywood«, blev således modtaget med stående ovationer af publikum i seks minutter ifølge filmmagasinet The Hollywood Reporter.

Og de første anmeldelser er også særdeles positive over for stjerneinstruktørens bidrag til filmfestivalen.

De britiske aviser The Guardian og The Telegraph giver således begge filmen fem stjerner, det maksimale på skalaen, efter at den er blevet vist for første gang på filmfestivalen i Cannes.

The Guardians anmelder Peter Bradshaw mener "ganske enkelt", at det ikke er muligt at se filmen uden at blive fanget af dens mange "fornøjelige øjeblikke".

Anmelder hos The Telegraph Robbie Collin finder det forståeligt, hvis publikum har følt sig "halvt elektrificeret og halvt skræmt" af filmen undervejs. Og det mener han på en god måde.

Det er første gang siden 1994, at Tarantino deltager i filmfestivalen. Dengang gik han hjem med festivalens hovedpris for sin kultklassiker "Pulp Fiction".

»Once Upon a Time in Hollywood« har Hollywood-stjerner såsom Brad Pitt, Leonardo DiCaprio og Margot Robbie på rollelisten.

/ritzau/