Nu sker det igen: Katte med hagl i kroppen bliver bragt til dyrlæge

Tilbage i 2018 spredte en mærkværdig tendens sig i Greve Kommune. En række huskatte dukkede op på dyrlægeklinikkerne med hagl i kroppen. Og nu tyder det på, at noget lignende sker igen.

Ifølge en dyrlæge fra Greve Dyrehopsital kunne tendensen skyldes drengestreger eller en mand, der ikke var så glad for, at katte befandt sig på hans grund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Patrick Pleul/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en lidt stille, gråstribet kat, der dukkede op hos dyrlægerne Jon Islandi og Anne Blaxekjær i Greve fredag.

Katten havde mistet appetitten og havde kastet op en smule, og derfor havde dens ejer besluttet at tage et smut forbi dyrlægeklinikken.

Men så snart klinikkens personale tog et kig på den, kunne de se, at den var helt gal.

Katten havde nemlig et lille sår og opførte sig på en måde, som gjorde dyrlægerne meget bekymrede. Derfor besluttede man hurtigt at røntgenfotografere den, og det ledte til et ganske mærkværdigt fund.

Se Dyrlægerne Ved Strandens Facebook-opslag her:

Ikke første hagl i bøssen

Den gråstribede kat havde nemlig hagl i kroppen og var blevet skudt. Og det er ikke første gang, det sker i Greve.

I 2019 kunne Greve Dyrehospital fortælle, hvordan tre katte var blevet skudt og bragt ind til dem. Alle katte overlevede, men en af dem med nogle komplikationer under operationen. Dyrlæge fra Greve dyrehospital Christian Lund sagde dengang til Se & Hør, at han mente, at der var tale om drengestreger, eller en mand, der ikke var så glad for, at katte befandt sig på hans grund.

Også i 2020 så man lignende tendens i Rødovre. Her kunne Rødovre dyreklinik fortælle TV 2 Lorry, hvordan man tre gange på 14 dage havde fået katte ind, som var blevet skudt med hagl. Kun en af disse overlevede.

Dyrenes Beskyttelse er også opmærksomme på problemet.

De fortæller på Facebook om katten Feline, der i slutningen af 2020 blev bragt ind på et dyrehospital, hvor man fandt hagl i brystpartiet, hoften og i det ene lårben, hvilket havde forårsaget et kompliceret brud.

Det reagerede knap 3.500 danskere på, og i kommentarsporet lød reaktionerne blandt andet:

»Sådanne onde mennesker skulle dæleme selv have et skud hagl og endda en kæmpe portion og uden lov til lægehjælp. Mit dyrehjerte græder«

»Hvis nu ejeren af katten havde fulgt loven og holdt sin kat hjemme, var det her jo slet ikke sket.«

Der findes ikke tal på, hvor mange katte der bliver skudt med hagl i Danmark årligt.