Norge på nippet til at fraråde rejser til København

Det norske sundhedsmyndigheder anbefaler landets regering at fraråde rejser til København efter større smitte.

DSB-personale arbejder iført mundbind på Hovedbanegården i København, fredag den 14. august 2020. Togpersonale skal fra fredag bære mundbind. Kravet træder i kraft fredag morgen klokken 6, og det vil gælde tidsrummet 6 til 9 om morgenen og 15 til 18 om eftermiddagen. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det norske sundhedsmyndigheder, Folkehelseinstituttet, anbefaler, at den norske regering sætter Region Hovedstaden - og dermed København - på landets røde coronaliste.

Det skriver Folkehelseinstituttet på sin hjemmeside. Tidligere er Region Sjælland, Region Midtjylland og Færøerne kommet på Norges røde liste.

»Der har den sidste tid været rapporteret en betydelig øgende insidens i flere lande og regioner i EU.«

»17. august anbefales dermed fire nye lande i EU samt Region Hovedstaden i Danmark ændret til røde lande,« skriver Folkehelseinstituttet.

Det er den norske regering, der officielt ændrer status for lande og regioner. Det gør den på myndighedernes anbefaling.

Myndighederne lægger op til, at også Storbritannien, Irland, Grækenland og Østrig kommer på listen.

Rejsende fra et land eller en region, der er på Norges røde liste, skal i 10 dages karantæne ved indrejse i Norge.

Norge har generelt holdt udbredelsen af covid-19 nogenlunde i ave. Samlet er der registreret 10.004 smittede i alt og 261 er døde med virussen.

Efter et stigende antal smittede, hvoraf mange var blevet smittet i udlandet, frarådede Norge onsdag sine borgere alle unødvendige rejser og ændrede status for alle lande på den grønne liste til gul.

»Alle udenlandsrejser er forbundet med smittefare, selv rejser til lande, hvor Norge ikke kræver karantæne ved hjemkomst.«

»Det er vigtigt, at vi tænker igennem, om en rejse virkelig er nødvendig,« sagde statsminister Erna Solberg her.

Udenrigsministeriet opfordrer danskere, der rejser til Norge, om at udvise forsigtighed.

»Hvis du rejser til Norge bør du medbringe dokumentation på, hvor i Danmark du har bopæl, eksempelvis dit gule sygesikringsbevis. Ændringerne i karantænereglerne indebærer blandt andet, at du kan skulle dokumentere, hvor i Danmark du har bopæl«, skriver Udenrigsministeriet i sin rejsevejledning.

/ritzau/