Muslimske svigerbørn mødes med skepsis

Ny måling viser, at blot hver tiende vil være positivt stemt over for en muslimsk svigerdatter eller -søn.

København. Op mod halvdelen af danskerne vil møde muslimske svigerbørn med skepsis.

Det viser en måling, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for Kristeligt Dagblad.

47 procent af de adspurgte danskere, svarer i undersøgelsen, at de vil reagere negativt eller meget negativt, hvis deres datter skulle gifte sig med en muslimsk mand.

Tilsvarende svarer 38 procent, at de er negativt indstillet over for en muslimsk svigerdatter.

Ifølge målingen vil blot hver tiende være positivt stemt over for en muslimsk svigerdatter eller -søn.

Jens Peter Frølund Thomsen, der er lektor i statskundskab på Aarhus Universitet, siger til avisen, at giftemål er en klassisk indikator på, om forskellige grupper integreres.

- Og her er udviklingen blandt indvandrergrupper i alle vestlige lande langsommelig, siger han til Kristeligt Dagblad og fortsætter:

- Afghanere gifter sig med afghanere, tyrkere med tyrkere, for valget af ægteskabspartner er en måde at opretholde minoriteten på og bevare særpræget.

Frølund Thomsen peger på, at det ikke blot er et danske fænomen, men et af international karakter, som findes i USA og andre europæiske lande.

- Internationale undersøgelser viser, at der skal gå et antal generationer, før mønsteret brydes, og man gifter sig uden for minoriteten, siger han til avisen.

YouGov har i målingen spurgt 1102 repræsentativt udvalgte personer, som er født i Danmark eller et andet vestligt land. Ingen af respondenterne er ikke-vestlige indvandrere eller efterkommere.

/ritzau/