Motorbåd, vandscooter eller vandski? Fra i dag skærpes reglerne i fire storkøbenhavnske kommuner

I dag træder nye lokale sejladsregler i kraft for bølgernes trafikanter. »Det skal være trygt og sikkert for børn og voksne at bade fra stranden og svømme ved kysten,« lyder begrundelsen fra politiet.

I kommunerne Brøndby, Hvidovre, Ishøj og Vallensbæk gælder fra i dag nye sikkerhedsregler for færdsel i kysten – og de gælder hele året. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du ejer af en motorbåd, vandscooter eller vandski, skal du måske være særligt opmærksom onsdag. I fire storkøbenhavnske kommuner træder i dag nye regler i kraft for færdslen på bølgerne.

Københavns Vestegns Politi har indført skærpede lokale sejladsregler i kommunerne Brøndby, Hvidovre, Ishøj og Vallensbæk.

Det skriver TV 2 Lorry.

De nye sikkerhedsregler indbefatter motordrevne fartøjer og brætsejlere i en strækning på 300 meter fra kyst og havn.

Fartøjerne må nu kun sejle direkte ind og ud fra stranden vinkelret på kystlinjen. De må ikke sejle rundt eller på tværs i denne 300-meters zone. De må højst sejle fem knob og kun sejle direkte til og fra stranden gennem zonen.

Er du ejer af vandski, og ønsker at bruge dem på hovedstadens sydkyst, er der også nye regler, man skal være opmærksom på. Vandski skal nu være bemandet med mindst to til udkig. Desuden gælder det, at man ikke må sejle ind eller ud, hvis der er badende eller sejlende, der opholder sig i sejlretningen. Vandscootere må kun sejle direkte til og fra kysten og maksimalt med en hastighed på fem knob.

Formålet med de nye lokale regler er at styrke sikkerheden i vandet.  Det oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Claus Bardeleben, i en pressemeddelelse, skriver TV 2 Lorry.

»Det skal være trygt og sikkert for børn og voksne at bade fra stranden og svømme ved kysten, og derfor indfører vi lokale regler i politikredsens kystnære områder for fartøjer som for eksempel speedbåde, vandscootere og brætsejlere.«

De skærpede regler gælder hele året, og trådte i kraft natten til onsdag den 15. September. Overtræder man dem, lyder straffen på en bøde.

Københavns Vestegns Politis særlige maritime enhed patruljerer i farvandet ud for politikredsen for at kontrollere sikkerheden til søs.