Minister bakker iværksættere op: »Forslaget er det stik modsatte af, hvad Danmark har brug for«

Det vil stække væksten i Danmark, hvis socialdemokratisk forslag om at hæve skatten på store aktiegevinster og droppe skattelettelser bliver virkelighed, mener erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), kritiserer socialdemokratisk forslag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) er enig med Martin Thorborg, administrerende direktør i Dinero, Birgit Aaby, indehaver af Combi Service, og flere andre investorer og iværksættere.

Et socialdemokratisk forslag, der blandt andet vil betyde hævelse af skatten på store aktiegevinster og fjernelse af flere planlagte skattelettelser, er ikke det papir værd, det er skrevet på.

Blandt forslagene fra Socialdemokratiet, som Berlingske beskriver torsdag, er en aflysning af fordoblingen af det såkaldte investorfradrag, som gives ved investeringer i mindre virksomheder, og som stod til at stige fra 400.000 til 800.000 kr. Forhøjelsen af den såkaldte aktiesparekonto, som skal gøre det interessant for flere danskere at investere, og som har mulighed for at stige fra 50.000 til 200.000 kr., foreslås også fjernet.

Rasmus Jarlov (K), Erhvervsminister

»Det er fire dårlige forslag.«


1,1 mia. kroner håber Mette Frederiksen og socialdemokraterne at kunne tilføre statskassen med forslagene, hvoraf der er fire.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) er mildt sagt ikke begejstret.

»Det er fire dårlige forslag. Det vil rykke iværksættermiljøet i Danmark tilbage, efter at vi de senere år har gjort meget for at få en iværksætterkultur i gang. Så har vi ikke brug for at gøre adgangen til kapital dårligere, end den er i dag. Hvis man kvæler virksomheder i en tidlig fase, hvor de er i gang med at vokse, går man glip af rigtig meget vækst.«

Erhvervsministeren erkender, at de socialdemokratiske forslag vil have klangbund blandt dem, der mener, at succesrige iværksættere skal betale mere i skat.

»Men man må have lidt is i maven og lade virksomhederne vokse sig store. De skal nok komme til at betale masser af skat, når de er blevet store. Vi skal ikke forhindre dem i at vokse.

Det er en meget samfundsgavnlig aktivitet, når der bliver startet virksomheder op. Det er ikke noget, man skal bekæmpe. Tværtimod burde der være endnu mere fokus på iværksætteri, for det er det, vi skal blive rige på i Danmark.«