Mette Frederiksen besøger lejr med 40.000 spejdere

For tredje gang løber Spejdernes Lejr af stablen i godt en uge, og lørdag er der besøg af statsministeren.

Statsminister Mette Frederiksen besøger lørdag Spejdernes lejr, hvor 40.000 børn og unge er på lejr i Hedeland Naturpark. Emil Helms/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Mette Frederiksen (S) besøger lørdag Danmarks største spejderlejr i Hedeland Naturpark på Sjælland, hvor 40.000 børn og unge er samlet.

Det sker på den næstsidste dag af Spejdernes Lejr, der har været i gang i en uge og slutter søndag.

I løbet af ugen har den store spejderlejr tiltrukket flere besøg undervejs. Blandt andet har prinsesse Benedikte og borgmestre og byrådsmedlemmer fra 75 ud af 98 kommuner været forbi. Det fremgår af Spejdernes Lejrs hjemmeside.

Det er tredje gang, at Spejdernes Lejr bliver afholdt. I 2012 blev den afholdt i Holstebro og i 2017 deltog 37.000 spejdere på lejren i Sønderborg ved Kær Vestermark.

Spejdernes Lejr er Danmarks største spejderlejr og den største lejr for børn og unge i hele Norden. Lejren afholdes kun hvert femte år.

Bag Spejdernes Lejr står Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, som også står bag Foreningen Spejderne.

Spejdernes Lejr i år afholdes desuden i samarbejde med de tre værtskommuner Høje-Taastrup, Greve og Roskilde.

Foruden lejrbål er formålet med at skabe et netværk for alle på tværs af spejdergrupper.

/ritzau/