Med sine bijob tjener borgmester mere end statsministeren: »Det er for spændende til, at jeg kan lade være«

Dagens overblik: Berlingske giver dig her overblik over dagens vigtigste historier fra ind- og udland.

Høje-Taastrup Kommunes borgmester, Michael Ziegler (K), er den af hovedstadsområdets i alt 34 borgmestre, der tjener mest på at have et job ved siden af borgmesterposten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God morgen. Nu er der desværre kun 67 morgener tilbage af 2021, hvor du kan læse dagens overblik fra Berlingske.

I 2022 fortsætter vi naturligvis. Vi begynder i egne rækker.

Du kan lytte til Berlingskes morgen podcast her:

Facebooks ledelse frygter politikerne

Berlingske bringer i dag et nyt kapitel om Facebooks ledelse med baggrund i et læk af interne dokumenter fra den sociale mediegigant.

Flere medarbejdere har opsagt eftertragtede stillinger hos Facebook på grund af manglende opbakning fra ledelsens side. Det viser oplysninger, der er en del af et læk af interne Facebook-dokumenter, som Berlingske og flere europæiske medier har fået adgang til gennem en ansat i den amerikanske kongres. En af de ansatte, der nu har forladt Facebook, peger på ledelsens manglende vilje til at gribe hårdhændet ind over for ondsindet og vildledende indhold.

Facebooks særlige teams, der skal arbejde for ordentlighed og integritet på tjenestens platforme, bliver ofte underkendt eller begrænset af deres chefer, forklarer de anonyme kilder. Typisk på grund af »frygt for kritik fra offentligheden eller politiske interessenter«, lyder det. I stedet »udsætter man bevidst brugerne« for de skadelige tendenser på det sociale medie, mener en ansat.

»For eksempel har vi vidst i over et år, at vores system for anbefalinger meget hurtigt kan lede brugere ned ad en vej til konspirationsteorier,« siger hun.

Læs artiklen her.

Borgmestre bijobber sig til store summer

Borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K), er den af hovedstadsområdets 34 borgmestre, der tjener mest på at arbejde andre steder end på sit kontor på rådhuset. TV 2 Lorry har kortlagt borgmestrenes lønnede bierhverv.

Tallene viser, at borgmestrene har mellem nul og otte lønnede bierhverv, som i gennemsnit giver 195.438 kroner ekstra til den enkelte borgmester.

Den konservative borgmester i Høje-Taastrup topper listen ved at have bijobbet sig til 766.686 kroner i 2020. Steen Christiansen (S), der er borgmester i Albertslund Kommune, tjente samme år 592.555 kroner på sidehverv.

Regner man borgmesterlønnen med, tjener Michael Ziegler med sine bijob i blandt andet Realdania og Rockwool-fondens bestyrelser, mere end statsministeren, der tjener en sjat over 1,6 millioner kroner.

»Det er for spændende til, at jeg kan lade være,« siger Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

Læs hele artiklen her.

Skandaleramt lægehus i Charlottenlund lukkes

Teit Reuther og Jonas Hertz, der er ejere af det skandaleramte Charlottenlund Lægehus, må ikke længere drive lægeklinik. De skal senest 1. februar 2022 have afhændet klinikken. Det fremgår af en afgørelse fra det såkaldte Landssamarbejdsudvalg for Almen Praksis (LSU) 30. september, som Politiken har fået indsigt i.

Politiken har gennem det sente år afsløret adskillige problematiske forhold om Teit Reuther og Jonas Hertz og deres daværende coronatestfirma, Medicals Nordic. Lægehuset havde i 2020 over 12.000 patienter, og i takt med oprulningen af sagen har stadig flere af dem opdaget, at lægehuset opkrævede skattekroner fra regionen for konsultationer og behandlinger, som de ikke kunne genkende samt opkrævet ydelser i ansattes og deres familiers cpr-numre.

Lægehuset har haft mange private, egenbetalende kunder, herunder fodboldklubberne FCK, Brøndby og FC Nordsjælland, og ansatte har til Politiken fortalt om systematisk dobbeltfakturering.

Læs artiklen her.

Københavnsk milliardplan uden finansiering

5.000 nye ladestandere til elbiler hvert år, masser af nye grønne arealer og fjernelse af hver tredje parkeringsplads. Socialdemokratiet går til kommunalvalg med en milliarddyr miljø- og klimaplan for Københavns gader. Det skriver Berlingske.

Det lyder jo godt, men partiets bejler til overborgmesterposten, Sophie Hæstorp Andersen, ved dog ikke, hvordan de mange gode projekter i planen skal finansieres og føres ud i livet.

Det fortæller hun selv.

»Det er de årlige budgetforhandlinger, der udgør rammen for, hvor langt man kan komme i den her retning,« siger Sophie Hæstorp Andersen.

Læs den fulde forklaring her.

Dagens tal:

766.686 – så meget tjente Høje-Taastrup Kommunes borgmester, Michael Ziegler (K), på at bijobbe i 2020.

Det sker i dag:

HBO Max kommer til Danmark. Film og tv-streamingtjenesten HBO Nordic bliver i dag til HBO Max og lanceres i Danmark. Tjenestens gamle platform og apps stopper med at virke. Til gengæld bliver det billigere.

Obama og Springsteen udgiver bog. USAs tidligere præsident Barack Obama og rockmusikeren Bruce Springsteen udgiver en bog, der kommer på gaden i USA i dag. Bogen hedder »Renegades: Born in the USA«.

Vi slutter med dagens coronatal: