Lilleholt giver tryllestav til ny klimaminister: »Den får du brug for«

»Du er egentlig en meget venlig og behagelig mand - når kameraerne er slukket,« sagde den afgående klimaminister, Lars Christian Lilleholt, til den nye, Dan Jørgensen, under den ministerielle overdragelsesforretning torsdag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Latterbrølene brølede gennem klima- og energiministeriet, da den afgående klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) forærede sin afløser Dan Jørgensen (S) en Harry Potter-tryllestav i tiltrædelsesgave. »Jeg var lige ved at købe en lommeregner, for du får brug for nogle meget store tal for at kunne reducere drivhusgasserne med 70 procent i 2030,« sagde Lilleholt og fortsatte:

»Men så fandt jeg ud af, at det ikke er nok, hvis det skal lykkes. Derfor får du en tryllestav.«

Lars Christian Lilleholt tilføjede - henvendt til den Dan Jørgensen - at »du er egentlig en meget venlig og behagelig mand - når kameraerne er slukket«.

Dan Jørgensen gav sin med-fynbo et gavekort på en fisketur for to personer.

Den 44-årige Dan Jørgensen kan til glæde sig over, at han på sin nye ministerpost rykker op på en væsentligt højere position i det statslige hierarki, end der hvor Lilleholt har befundet sig. I den såkaldte statsrådsrækkefølge under den afgående regering lå Lilleholt placeret som den 12. vigtigste minister. I den nye rækkefølge rykker Jørgensen op på 7.-pladsen, hvilket er et udtryk for den vægt, som den nye regering tildeler klima- og energiområdet i de kommende års omfattende grønne omstilling.