LGBT-forperson: Trafiklys kan vise andet end mennesker

Flere byrådspolitikere er positive ved tanken om kønsneutrale trafiklys. God idé, siger LGBT-forening.

Trafiklys i København, tirsdag den 5. marts 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Rød mand stå, grøn mand gå.

Sådan lyder den gamle remse, som mange danske børn lærer, når de bliver introduceret til trafikregler.

Men det behøver det ikke nødvendigvis at hedde fremover, hvis det står til Peder Holk Svendsen, der er forperson for LGBT-Danmark, som er landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner

»Der er ikke noget, der tilsiger, at det nødvendigvis skal være et billede af et menneske,« siger han.

I stedet foreslår Peder Holk Svendsen, at der kunne være en grøn cirkel, når man skal gå, og et rødt kryds når man skal stoppe.

»Krydset kender vi jo mange andre steder i det offentlige rum som et signal til, at man ikke må gå ind, eller at man skal stoppe,« siger han.

Forpersonen udtaler sig efter, at flere politikere fra Alternativet og De Radikale i København har meldt ud, at de synes godt om idéen om kønsneutrale trafiklys.

Idéen er, at trafiklysene skal respektere andre kønsidentiteter frem for, at det er en mande- eller en kvindefigur, der bliver brugt ved et fodgængerfelt.

Også Enhedslisten i Aarhus har været positive over for ideen om kønsneutrale trafiklys, fremgår det i en artikel som Kristeligt Dagblad har bragt tirsdag.

»I og med at der ligger en uudtalt kønnethed af det offentlige rum, er det vigtigt, at det er et af de steder, vi prøver på at ændre, sådan så der er en neutralitet i signalerne,« siger Peder Holk Svendsen.

/ritzau/