Lærerformand er tilfreds med SFs farvel til omstridt forlig

Lærerformanden er enig i, at folkeskoleforliget bør opsiges, men advarer om at gøre skolen til en kampplads.

SF håber nu på, at der er flertal for at opsige forliget, som De Radikale, Socialdemokratiet, De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti er en del af, på den anden siden anden side af valget. På billedet ses SFs børne- og undervisningsordfører Jacob Mark (SF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden for landets lærere, Gordon Ørskov Madsen, er tilfreds med, at SF har besluttet at opsige folkeskoleforliget, som har været gældende i næsten et årti.

Men han kommer samtidig med en advarsel om, at folkeskolen ikke skal blive en politisk kampplads, som han mener, at den stort set har været siden lærerlockouten i 2013.

»Umiddelbart er der tilfredshed over, at vi måske kan slippe af med det folkeskoleforlig, som ikke har haft nogen positiv effekt på folkeskolen,« siger Gordon Ørskov Madsen.

»Men samtidig er det vigtigt, at vi alle sammen bestræber os på, at vi ikke igen gør folkeskolen til en kastebold og en kampplads,« siger han.

SF håber nu på, at der er flertal for at opsige forliget, som De Radikale, Socialdemokratiet, De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti er en del af, på den anden siden anden side af valget.

Folkeskolerne skal have langt mere frihed, end de har i dag, lyder det fra partiet.

Det er formanden for Danmarks Lærerforening helt enig i.

»Man skal kunne træffe flere beslutninger selv ude på de enkelte folkeskoler, fordi man skal kunne have sin egen profil på den enkelte skole,« siger Gordon Ørskov Madsen.

»Fordi elverne er forskellige, kulturen er forskellig, og forældreinddragelse er folder sig ud på forskellige måder ude på skolerne.«

/ritzau/