Kronprinsparret fejrer stort jubilæum i Sydkorea

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tager i maj til Sydkorea for at skabe synlighed om danske produkter og fejre Danmarks relation til landet.

I november 2018 besøgte kronprinsparret Italiens hovedstad Rom sammen med en større dansk erhvervsdelegation. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sydkoreas hovedstad Seoul får fornemt besøg i maj, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary gæster landet.

Det gør de som en del af et dansk erhvervsfremstød, der skal skabe synlighed om dansk teknologi og kvalitetsprodukter.

Samtidig er besøget en anledning til at deltage i fejringen af 60-års jubilæet for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Sydkorea.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse tirsdag.

Kronprinsesse Mary er i forvejen protektor for det dansk-sydkoreanske kulturår, som man indledte i januar.

Hun skal være med til at styrke dialogen imellem de to lande. Især vil fokus være på musik, kunsthåndværk, billedkunst, design, film, litteratur og scenekunst.

Kronprinsparret skal fra 20. til 22. maj sammen med en erhvervsdelegation hjælpe med at promovere de danske produkter og samtidig deltage i konferencer med fokus på bæredygtig energi og byudvikling, sundheds- og velfærdsteknologi samt fødevarer og livsstil.

Det er anden gang, at kronprinsparret er på kultur- og erhvervsfremstød i landet. Senest var de forbi Sydkorea i 2012, hvor de var med til at åbne det danske bidrag ved verdensudstillingen "Expo 2012" med fokus på hav og kyster.

/ritzau/