Kort efter at Messerschmidt fik Pia Kjærsgaards støtte, meldte en tidligere DF-profil sig ud af partiet

Et par timer efter at tidligere DF-formand Pia Kjærsgaard gav sin støtte til Morten Messerschmidt som ny formand, meldte tidligere folketingsmedlem for DF Jeppe Klenitz-Jakobsen sig ud af partiet. Situationen i dag minder om den kaotiske oprettelse af DF i 1995, skrev han blandt andet.

Jeppe Klenitz-Jakobsen er ikke længere medlem af Dansk Folkeparti. De nuværende diskussioner op til formandsvalget søndag den 23. januar minder så meget om kaosset i Fremskridtspartiet i 1995, at han ikke længere kan forsvare sit medlemskab, skriver han på Twitter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udsigterne til muligvis at få Morten Messerschmidt som partiformand er allerede ved at slå revner i Dansk Folkeparti.

For bare et par timer efter at partiets tidligere formand Pia Kjærsgaard i et interview med Berlingske fortalte, at hun støtter Messerschmidt som ny partiformand, meldte en tidligere DF-profil sig ud af partiet.

»Har her til aften, efter 17 års medlemskab, herunder 10 som folkevalgt, meldt mig ud af DF. Det er ikke nemt at opgive noget man har brugt hele sit voksenliv på, men det er sværere at være vidne til det der sker i partiet lige nu. Det minder i al for høj grad om 1995,« skrev Jeppe Klenitz-Jakobsen sent lørdag aften på Twitter.

Med årstallet 1995 henviste han til et kaotisk landsmøde i Fremskridtspartiet, hvor Dansk Folkeparti blev stiftet af blandt andre Pia Kjærsgaard.

Jeppe Klenitz-Jakobsen var indtil 2019 folketingsmedlem for Dansk Folkeparti og havde blandt andet posten som ældreordfører.

Og han er bestemt ikke en ligegyldig figur i Dansk Folkeparti. Det vidner flere kommentarer fra andre DF-politikere om.

Søren Espersen, partiets tidligere næstformand, beskrev lørdag aften Jeppe Klenitz-Jakobsen som en »strålende politiker«.

»Stor tristhed ved denne besked (..). Håber på, at du en dag ændrer din beslutning,« skrev Søren Espersen.

»Ikke kønt«

Hvad der præcis fik Jeppe Klenitz-Jakobsen til at melde sig ud af partiet, skriver han ikke selv direkte i Twitter-opslaget. Berlingske har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra ham.

Men i et andet opslag på Twitter beskrev han det som »ikke kønt«, at Morten Messerschmidt i et interview havde sagt, at han kun ville trække sig til fordel for Inger Støjberg, hvis de andre modkandidaterne til formandsposten gjorde det samme.

Som bekendt valgte Inger Støjberg ikke at stille op som DF-formand, men før det havde Morten Messerschmidt sagt, at han ville trække sig, hvis hun meldte sig på banen.

Men lørdag aften fik Messerschmidt altså et helt særligt rygstød forud for formandsvalget søndag den 23. januar, da Pia Kjærsgaard med disse ord i Berlingske annoncerede, at hun støtter hans kandidatur:

»Blandt kandidaterne er Morten Messerschmidt absolut bedst egnet. Han er velbegavet, uhyre flittig, godt inde i vores politik, utroligt venlig over for folk, og han er præsentabel, hvilket også betyder noget for en formand,« sagde hun blandt andet.