Kongehusets livlige charmetrold fylder 12 år

Kronprinsparrets ældste datter, prinsesse Isabella, kan søndag fejre fødselsdag.

Prinsesse Isabella fejrer fødselsdag den 21. april. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

København. Det er ikke bare påskedag, der bliver fejret i det danske kongehus søndag, men også en helt speciel fødselsdag.

Her fylder kronprinsparrets ældste datter, prinsesse Isabella, nemlig 12 år.

Hun er kendt som kongehusets livlige charmetrold, og flere kongehuseksperter har hyldet hende for at have en meget umiddelbar facon.

Sidste år vakte hun for eksempel stor begejstring, da hun fulgte håndbold-VM fra sidelinjen i Jyske Bank Boxen i Herning og havde følelserne helt uden på tøjet. Der blev både råbt og heppet med armene over hovedet, skrev BT dengang.

Dagens fødselar er nummer tre i arvefølgen til tronen efter sin storebror, prins Christian, og sin far, kronprins Frederik.

Prinsesse Isabella kom til verden på Rigshospitalet i København 21. april 2007. Hun har også to mindre søskende, nemlig tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Den royale fødselar går til daglig på Tranegårdskolen i Hellerup, hvor også hendes tre søskende har deres daglige skolegang.

Da prinsessen sidste år fyldte 11 år, sendte kongehuset et billede ud, hvor hun poserer sammen med hesten Lancet. Ridning er nemlig en af den unge prinsesses yndlingsbeskæftigelser.

Prinsesse Isabellas fulde navn og titel er Isabella Henrietta Ingrid Margrethe, prinsesse til Danmark, komtesse af Monpezat.

/ritzau/