Komiker har kastet kærligheden på podcast

Christian Fuhlendorff har lavet standup i over 20 år. Nu går han ture med kendte danskere og snakker om løst og fast. Tirsdag den 15. november fylder han 40 år.

Christian Fuhlendorff har lavet både radio, tv og teater. I 2009 spillede han hovedrollen i serien Kristian på TV2 Zulu. (Arkivfoto). Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har de seneste 15 år fået danskerne til at grine med comedyshows og som deltager i tv-programmer som det populære »Stormester« på TV 2.

De seneste år har det dog i højere grad været podcast, der har haft komiker Christian Fuhlendorffs fokus. Tirsdag den 15. november fylder han 40 år.

Podcast er de seneste år blevet et særdeles populært format, og omkring en fjerdedel af befolkningen lyttede i 2020 til podcast hver uge.

Fuhlendorff har tre af slagsen, og den mest populære – »Hva så?!« – har han lavet over 400 episoder af, siden han sendte den første i 2017.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og dj'en Kato er blandt dem, der har været med i podcasten, hvor han tager en kendt med ud at gå en tur.

Selvom Fuhlendorff er komiker, er podcasten ikke bygget op om jokes. Det er derimod en helt almindelig samtale. Og her spiller gåturen en central rolle:

»Hvis der er et emne, vi ikke er enige om, så gør gåturen, at vi ikke behøver at kigge på hinanden. I stedet følges vi ad samme vej, og jeg føler, at det gør det lettere at være uenige,« har han tidligere fortalt til DR.

Christian Fuhlendorff tog de første spæde skridt ind på comedyscenen i 2001. Det skete på en bar i Slagelse med nogle jokes, han havde fundet på nettet.

Fem år senere udgav han sammen med Brian Mørk sit første show, og i 2015 blev han kåret til »Årets Komiker« ved Zulu Comedy Galla.

Undervejs tog han et opgør med stofferne, som kom ind i billedet i de sene teenageår. Han har efter eget udsagn prøvet alt fra lsd til kokain, men særligt hash blev en vane.

Som barn havde han krudt i røven, og som tiårig blev han sendt på specialskole, da han blev diagnosticeret som grænsepsykotisk – en betegnelse, som ikke bruges i dag.

Her gik han dog kun få år, indtil han kom tilbage i en almindelig folkeskole, da han fik en ny psykolog. Selv er han ikke i tvivl om, at det var en fejldiagnose, han fik. Men han er ikke bitter:

»Jeg havde en skoletid, jeg ikke ville have været foruden. Jeg skulle have en form for opmærksomhed, som folkeskolen ikke kunne give mig,« har han sagt til DR.

Privat er Christian Fuhlendorff gift og far til to børn – Michala og Conrad.

/ritzau/