Kokken vil tæt på råvarerne i naturen

Med nyskabende restauranter, kogebøger og tv-formater bag sig er originalitet blevet Bo Bechs kendetegn. 31. marts fylder kendiskokken 50 år.

Bo Bech blev en stjerne i den kulinariske verden med avantgardistiske retter på sin restaurant Paustian. Nu har han blikket rettet mod et landsted på Sjælland, som skal blive et lille hotel med restaurant. (Arkivfoto). Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tv-seerne lærte ham at kende som den danske Gordon Ramsay, der på kontant facon hjalp nødstedte restauranter på ret køl i TV3-programmet »Med kniven for struben«.

På den kulinariske scene havde kokken Bo Bech dog slået sit navn fast længe før med sin gourmetrestaurant Paustian i Nordhavnen i København.

31. marts fylder han 50 år.

Bo Bech voksede op på Amager og har boet i hovedstaden det meste af sit liv.

I sin ungdom var han udsendt som FN-soldat i det tidligere Jugoslavien, og det var her, at han for alvor fik interesse for madlavning.

Soldaterne skulle selv lave mad i felten, og Bo Bech begyndte hurtigt at savne afveksling. Han fandt inspiration i Frøken Jensens Kogebog, og efter hjemkomsten til Danmark begyndte han i kokkelære.

I 2004 slog han dørene op til sin egen restaurant, Paustian. Det avantgardistiske gourmetkøkken var en succes, og fire år senere blev stedet tildelt en Michelin-stjerne.

Det var også i den periode, at Bo Bech kom på tv og skrev sin første kogebog.

Da lysten til at skabe noget fra bunden igen blev for stor, forlod han Paustian for at åbne restauranten Geist på Kongens Nytorv.

Den blev rammen om Bo Bechs liv i de følgende ti år, indtil han i 2020 solgte sin andel.

»På et tidspunkt bliver man vicevært på en måde, altså »mission accomplished«. Og så fik jeg simpelthen lyst til at lave noget nyt,« siger han.

Det nye skal være en moderne kro, placeret naturskønt og tæt ved havet, fortæller Bo Bech.

»Jeg vil gerne ud i naturen, så jeg kan være tættere på det, jeg egentlig går og arbejder med hele tiden, nemlig levende råvarer,« siger han.

Han forestiller sig, at det bliver et landsted på Sjælland, men han har endnu ikke fundet det helt rette sted.

Fødselsdagen skal Bo Bech til gengæld fejre i byen.

»Jeg har inviteret en masse venner, som jeg holder af,« siger han.

»Vi skal spise en forbandet god middag, og så skal vi bare hygge os.«

/ritzau/