Knap 120.000 danskere planlægger at synge for Dronningen

Facebook-gruppe med stor tilslutning opfordrer danskerne til at synge for dronning Margrethe, når hun fylder 80 år.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

16. april fylder dronning Margrethe 80 år, hvilket hun planlagde at fejre i stor stil med blandt andet karetkørsel, modtagelse på Københavns Rådhus og privat middag og dans på Fredensborg Slot.

Alt det blev 12. marts aflyst, da kongehuset så sig nødsaget til at aflyse alle planlagte arrangementer som følge af coronavirussets udbrud i Danmark.

Men nu er over 100.000 danskere angiveligt klar til at synge for dronningen, når hun fylder år.

Facebook-gruppen »Danmark synger for dronningen« har tirsdag formiddag samlet 119.895 medlemmer, siden den blev oprettet lørdag 21. marts.

Gruppens beskrivelse. Opslag i Facebook-gruppen »Danmark synger for dronningen«. Fold sammen
Læs mere

Ifølge stifteren bag gruppen, Kim Bruhn, havde over 80.000 brugere tilmeldt sig inden for det første døgn.

Der opfordres til, at danskerne synger på gader, veje, altaner, ud ad vinduet, eller hvor man nu befinder sig 16. april klokken 12.

»Vi synger for dronningen, for fællesskabet og for at bakke op om hinanden i en svær tid. Når vi synger sammen, hører vi sammen - også når vi holder afstand,« skriver gruppen.

Oprindeligt planlagde dronningen at vise sig fra sit vindue på Fredensborg Slot om morgenen 16. april, hvor danskerne kunne få det første glimt af hende på den runde fødselsdag.

Senere på dagen ville dronningen træde ud på balkonen med resten af den kongelige familie på Amalienborg, men det er altså aflyst.

Der er et højt aktivitetsniveau i gruppen. Mange danskere tilkendegiver deres støtte til arrangementet. Fra gruppen »Danmark synger for dronningen« Fold sammen
Læs mere

Fra Facebook-gruppen »Danmark synger for dronningen«. Fold sammen
Læs mere

17. marts holdt dronningen en tv-transmitteret tale til nationen om coronavirus.

Hun opfordrede til, at danskerne følger myndighedernes retningslinjer, mens hun også kom med en løftet pegefinger til de personer, der stadig mødtes i grupper og opholdt sig for tæt sammen til blandt andet fester og fødselsdage.

»Det synes jeg ikke, man kan være bekendt. Det er tankeløst. Og det er først og fremmest hensynsløst,« sagde dronningen.

/ritzau/