Kaj og Andrea genopstår og DR laver kanal til de yngste

DR-kanal »Ramasjang« får nyt Kaj og Andrea-indhold i 2021. Det vil kunne samle familien, mener DR-chef.

DR får Kaj og Andrea tilbage på skærmen, fordi universet kan samle på tværs af generationer. Alle kan klukke med, lyder det på DRs pressemøde onsdag. (Arkivfoto) Peter Elmholt/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Nyt indhold med frøen Kaj og papegøjen Andrea vil kunne ses på Danmarks Radios kanal »Ramasjang« i 2021. Og næste forår vil DR desuden åbne en helt ny digital kanal til de allermindste børn.

Det oplyser DR onsdag på et pressemøde om mediets nyheder på børneområdet.

Med 50 års jubilæum for Kaj og Andrea næste år, kommer der nyt indhold med de ikoniske dukker til børnekanalen »Ramasjang«.

»Det er et univers, der kan samle på tværs af generationer. Både børn, forældre og bedsteforældre kan klukke med,« siger Morten Skov Hansen, der er chef for børnebrands hos DR, på pressemødet.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Kaj og Andrea vender tilbage med mere leg, sang og musik.

Samtidig lancerer DR en ny digital kanal ved navn »Minisjang« for de et- til treårige. Kanalen får også sin egen selvstændige app, når den skydes i luften i april 2021.

Ifølge Morten Skov Hansen sker det på baggrund af, at omkring halvdelen af danske børn under tre år streamer eksempelvis DR-programmer, men at intet indhold er lavet målrettet til dem.

»Minisjang« er udviklet i samarbejde med blandt andet en kognitiv psykolog. Ifølge DR vil kanalens univers, indhold og figurer være lavet med blik for børnenes udvikling.

Ifølge lektor og leder af enheden for medicinsk psykologi på Københavns Universitet Trine Flensborg-Madsen er det bedre for børn at se noget alderssvarende.

»Det er et positivt aspekt, men det er problematisk, hvis forældre så tænker, at de bare ukontrolleret kan lade fjernsynet køre,« siger Trine Flensborg-Madsen til Ritzau.

Hos DR er man glad for at kunne tilbyde børnefamilier noget skræddersyet indhold.

»For os er det nemlig ikke vigtigt, hvor meget de ser – det afgørende er, hvad de ser,« siger Morten Skov Hansen.

Trine Flensborg-Madsen påpeger dog, at Verdenssundhedsorganisationen WHO anbefaler, at etårige slet ikke har skærmtid.

Indholdet på den nye kanal bliver både nye og gamle produktioner.

/ritzau/