Kæmpe politiaktion i lille jysk stationsby

Den centrale del af den sydjyske Holsted Stationsby er afspærret af et massivt opbud af svært bevæbnede politifolk iført skudsikre veste. Politiet vil ikke oplyse årsagen.

Foto: Bax Lindhardt

Tidligt i morges forandrede den ellers normalt ganske søvnige sydjyske Holsted Stationsby sig til et samfund under politimæssig belejring.

Et massivt opbud af politifolk afspærrede en række gader nær Sankt Peders Kirke umiddelbart syd for byens station. Angiveligt er betjentene bevæbnede med maskinpistoler samt iført hjelme og skudsikre veste.

Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker ikke at oplyse den bagvedliggende årsag, men fortæller, at man har afspærret Kirkegade og en del af Storegade i byen, og at der aktuelt ikke er nogen tidshorisont på aktionens afslutning.

Ifølge et vidne i byen, som Berlingske har talt med, er der lokale »forlydender« om, at en bevæbnet mand er årsag til det massive politiopbud, men det kan som sagt ikke bekræftes af politiet selv.

Vidnet fortæller også, at man inden for de afspærrede områder ikke må gå ud af sin bolig, så længe aktionen står på.

Holsted og den nærliggende Holsted Stationsby rummer godt 3.000 indbyggere og ligger mellem Kolding og Esbjerg og vest for Vejen.