Indvandringsprøve har været sværere, end loven tillod

Dagens overblik: Berlingske giver dig her overblik over dagens vigtigste historier fra ind- og udland og de seneste coronatal.

Udlændingeminister Mattias Tesfaye kalder det »meget beklageligt«, at en indvandringsprøve har været sværere, end loven tillader, men vil ikke love at genoptage sager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen og velkommen til en ny dag og en let nyhedsoverflyvning.

Du kan læse videre, men du kan også lytte til Berlingskes nyhedspodcast. Det sidste gør du ved at klikke her:

Breiviks advokat: Derfor sagde jeg ja til at kæmpe for ham

Berlingske har i dag et interessant interview med Breiviks advokat, Geir Lippestad, ti år efter, at Anders Behring Breivik  slog 77 mennesker ihjel.

I interviewet siger advokaten blandt andet med henvisning til, at et af hans børn er handicappet:

»Noget af det jeg tænkte, da jeg overvejede, om jeg skulle tage Breivik som klient, var, at jeg alle år har kæmpet for min datters rettigheder og for, at hun skulle blive ordentligt behandlet. Hvordan skulle jeg så kunne sige nej til at kæmpe for, at Breivik fik den behandling, han skulle, og den nødvendige retssikkerhed?«

Læs artiklen her.

Elon Musk: Teslas ladere kan snart bruges af andre elbiler

Andre elbiler kan ikke anvende Teslas netværk af hurtige ladere. Nu vil Tesla sikre, at alle elbiler skal kunne hente strøm fra selskabets »superchargers«. Det skriver Jyllands-Posten.

På Twitter skriver Elon Musk i et svar til en Tesla-ejer, at Teslas superchargernetværk vil blive låst op for andre elbiler »senere i år«. Og i et senere svar på et spørgsmål uddyber Elon Musk, at det med tiden vil gælde i »alle lande«.

Der er ikke flere detaljer, så vi må nøjes med at sætte vores lid til to scenarier: Enten bliver Tesla-strømmen til alle elbiler en julegave til samtlige elbilejere på kloden eller også en våd drøm, det vil tage år at realisere.

Vi venter spændt.

Læs artiklen her.

Lars Juhl smadrede sit liv i jagten på succes

Og mens vi er i gang med markante personligheder i Berlingske: I serien »Karrierens pris« fortæller en tidligere skibsreder, Lars Juhl, om livet før og efter det hjertestop, der satte en stopper for et enormt arbejdsraseri og endte på hospitalet.

»Der er stadig en machokultur, hvor man som leder altid skal fremstå som den stærke. Så hvis man fortæller, at noget gør ondt, er det udtryk for svaghed. Dette er meget misforstået, synes jeg. I mine øjne er en leder mere fuldendt, hvis man både kan være sårbar og stærk,« fortæller Lars Juhl.

Læs artiklen her.

Indvandringsprøve har været sværere, end loven tillod

Udlændinge, der har søgt om familiesammenføring, og religiøse forkyndere, der har søgt om forlænget ophold i Danmark, kan være blevet afvist af myndighederne på et ulovligt grundlag.

årsagen er, at en sprog- og vidensprøve i årevis har været sværere, end loven tillod. Det skriver Jyllands-Posten.

Prøven har siden 2010 været et krav for, at religiøse forkyndere kan få forlænget opholdet i Danmark. I halvandet år – fra 2010 til 2012 – var beståelsen af samme prøve også et af kravene for at blive ægtefællesammenført hertil.

Ifølge professor i forvaltningsret Sten Bønsing har der været tale om en ulovlig praksis. Han kalder sagen »alvorlig og indgribende« for de berørte borgere.

Politiske ordførere fra Enhedslisten og De Radikale kræver sagerne genoptaget.

Udlændingeminister Mattias Tesfaye kalder det »meget beklageligt«, men vil ikke love at genoptage de sager, som fejlen berører.

Læs artiklen her.

Dagens coronatal ser således ud:

Dagens fakta:

De to drabsdømte gidseltagere i det svenske fængsel Hällbyanstalten i Eskilstuna, der tog to vagter som gidsler onsdag eftermiddag, krævede at få kebabpizza, mens de forhandlede med politiet.

Det sker i dag:

Prins Felix. Søn af prins Joachim og grevinde Alexandra fylder 19 år.

Norge. Tiårsdagen for Anders Behring Breiviks terrorangreb på Utøya, hvor 77 blev dræbt – otte af en bombe i Oslo, 69 ved angrebet på Utøya.

G20. G20-ministermøde for miljø, klima og energi finder sted i Napoli i Italien 22. og 23. juli. Italiens minister for økologisk overgang, Roberto Cingolani, leder mødet.