I Region Hovedstaden hedder flest nyfødte piger Ella, Karla og Olivia - mens de i Midtjylland hedder Ida, Emma og Josefine

Der er stor forskel på, hvilke navne der er mest populære, når man tager et kig over regionerne. Olivia er det tredjemest populære pigenavn til en nyfødt i Københavnsområdet. I landets resterende regioner fremgår navnet slet ikke af top 10.

Kun i Region Hovedstaden har navnene Aksel og August indtaget top 10 over mest populære navne til nyfødte drenge, mens Felix kun har sneget sig med i top 10 i Region Nordjylland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Var du til dåb eller navngivningsfest i København i løbet af 2018, var der statistisk set størst sandsynlighed for, at barnet kom til at hedde Ella, hvis det var en pige, eller Oscar, hvis det var en dreng.

Så fulgte Karla, Olivia, Anna og Nora — og på den anden side af kønsspekret Carl, Alfred, William og Noah.

De mest populære navne i hovedstadsområdet afviger lidt fra landets top 10 liste, som Danmarks Statistik i dag har offentliggjort.

Det mest populære drengenavn, William, må nemlig nøjes med en fjerdeplads i Region Hovedstaden, mens det mest populære pigenavn, Ida, ikke er blandt de 10 mest populære navne.

Men der er især nogle væsentlige forskelle regionerne imellem. Nogle af navnene går selvfølgelig igen - men som overskriften på artiklen afslører, er der to vidt forskellige top 3 lister over pigenavne i henholdsvis Region Hovedstaden og Region Midtjylland, og faktisk er det de fem mest populære navne, der er vidt forskellige.

For drengenavnene kan man se, at top 3 i København adskiller sig fra alle andre regioner end Region Midtjylland. Der har det mest populære navn i København, Oscar, også sneget sig med, men der staves det Oskar.

Og Carl med C er populært i Region Hovedstaden og i Region Midtjylland, mens Karl med K er populært i Region Nordjylland.

Derudover er navnet Ellie, som er sprunget flest pladser blandt de mest populære pigenavne i hele landet - fra en 36. plads i 2017 til en 24. plads i 2018 - allermest populært i Hovedstadsområdet, hvor det ligger på en 6. plads.

Klik på regioner for at se top 10 listerne: