I alt 537 har mistet livet med corona - indlæggelser falder fortsat

Antallet af coronarelaterede dødsfald er steget med fire. Antallet af indlæggelser er faldet med 17 til 147.

Arkivfoto. Bispebjerg Hospital. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af indlagte med coronavirus i Danmark er faldet med 17 personer til 147. Det oplyser Statens Serum Institut.

Yderligere fire personer med coronavirus er døde. Der er dermed samlet set 533 danskere, der er registreret døde, senest 30 dage efter de har fået påvist coronavirus.

Ud af de 147 indlagte er 35 på intensiv. Af dem er 28 i respirator.

Det er et fald på henholdsvis to og fire fra 37 på intensiv og 32 i respirator.

Dermed fortsætter den jævnt aftagende kurve over indlagte coronapatienter.

Siden onsdag er der registreret 46 flere personer i Danmark, som er smittet med coronavirus, hvilket bringer det samlede antal op på 10.713.

Selv om antallet af smittede fortsat stiger, bliver der registreret færre nye smittede end tidligere.

Det lavere antal positive test skal også ses i lyset af, at der i forhold til starten af epidemien bliver testet langt flere end tidligere.

Omvendt er der registret yderligere 142, der har overstået en infektion med coronavirus. I alt er registreret 8805 raskmeldte.

Sundhedsstyrelsen har torsdag offentliggjort en række nye retningslinjer samt en pjece om, hvordan man skal gøre, hvis man er smittet med coronavirus, eller hvis man har været i kontakt med en smittet.

Bliver man bekræftet smittet, skal man først og fremmest isolere sig og dernæst kontakte personer, man har været i nær kontakt med.

Alle nære kontakter, fra 48 timer før symptomerne startede, og indtil 48 timer efter at symptomerne er ophørt, skal kontaktes og henvises til en test.

Nære kontakter er blandt andet personer, man bor sammen med, og personer, som man har haft direkte fysisk kontakt med for eksempel et kram.

Epidemien har i Danmark udviklet sig mindre omfangsrigt end frygtet. Antallet af coronapatienter på sygehusene er langt under, hvad der er kapacitet til.

Det har ført til en gradvis genåbning af samfundet, der for store deles vedkommende har været lukket siden midten af marts.

Mandag i denne uge genåbnede stormagasiner og shoppingcentre, og mandag 18. maj kommer turen til eksempelvis restauranter.

Derudover skal skolernes ældste elever samt elever på efterskolerne tilbage på skolebænken.

/ritzau/