Hovedstadens børnehaver med problemer får bedre støtte

Københavns Kommune forbedrer støtten i opfølgningen på de pædagogiske tilsyn i udfordrede daginstitutioner.

Det pædagogiske arbejde blev sat i fokus, da TV2's dokumentar viste, at pædagoger handlede uacceptabelt i nogle situationer i to daginstitutioner i København. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Daginstitutioner i Københavns Kommune med ringere kvalitet i det pædagogiske arbejde får hurtigere og mere effektiv støtte.

Børne- og Ungdomsudvalget vurderer, at der er behov for at forbedre opfølgningen på de pædagogiske tilsyn og en større åbenhed om tilsynsrapporter.

Det skriver Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

»Vores tilsyn er gode til at spotte, hvor der er udfordringer. Vi har besluttet at sætte hurtigere og mere effektivt ind i de institutioner, som har problemer«, lyder det fra Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) i pressemeddelelsen.

»Og det skal ske med fuld åbenhed om udfordringerne, og hvad vi gør ved dem, så forældrene er med i processen«, siger han.

En rapport viser, at der er stor forskel i kvaliteten af det pædagogiske arbejde blandt daginstitutionerne i København.

Der er fremgang i den pædagogiske kvalitet hos mange af de daginstitutioner, der har udsatte børn, mens der er forskel i kvaliteten på tværs af institutionerne og internt i institutionerne.

Vedtagelsen om initiativerne kommer i kølvandet på TV2's dokumentar »Daginstitutioner bag facaden«.

Dokumentaren viser klip af pædagoger, der handler uacceptabelt i to af Københavns daginstitutioner, hvor børnene ikke får den nødvendige omsorg.

/ritzau/