Hovedstaden får coronahjælp: Åbner tre nye testcentre

Da coronasmitten var stor i Jylland, var der hjælp fra andre dele af landet. Nu går hjælpen den anden vej.

 
Coronavirussen er stadig i Danmark, og smitten er steget igen. Få overblikket her. Video: Ritzau Scanpix. Redigering: Ida Meesenburg og Kristina Finne Fold sammen
Læs mere

For en måneds tid siden var det Aarhus og Silkeborg, der var hårdt ramt af stigende coronasmitte.

Her blev der sendt en hjælpende hånd til testningen for covid-19 fra andre dele af landet, og nu går hjælpen så den anden vej.

20 testbiler fra andre regioner er nu på vej til København, oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

»Vi oplever et rigtig stort pres på testfaciliteterne her i hovedstadsområdet, og derfor er det utrolig positivt, at de øvrige regioner sender deres testbiler og personale for at hjælpe med at teste vores borgere,« siger Sophie Hæstorp Andersen (S), der er regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Der oprettes nu tre nye testcentre med tidsbestilling på Nørrebro, i Brønshøj og i Brøndby. Centrene vil ligge der fra 12. september til 20. september.

Samtidig planlægges der en gradvis udvidelse af testkapaciteten. Der vil blive tilføjet 1950 tider, i takt med at der ansættes flere medarbejdere.

Ti af testbilerne kommer fra Region Midtjylland. I en separat meddelelse oplyser regionen, at det første hold sendes afsted i dag.

I første omgang forventes det, at testholdene vender retur efter en uges tid.

»Vi fik god hjælp af andre regioner, da vi kæmpede mod smittespredning i blandt andet Aarhus og Silkeborg.«

»Nu er det Region Hovedstaden, der har brug for hjælp, og selvfølgelig kommer vi,« siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i meddelelsen.

Både i Aarhus og Silkeborg er smittesituationen blevet stabiliseret, efter at smitten i starten af august var blusset op.

Der blev blandt andet indført flere restriktioner, der skulle inddæmme smitten.

Blandt andet blev der - før det blev et krav i hele landet - indført et påbud om at bruge mundbind i den offentlige transport.

Samtidig kunne barer og restauranter kun holde åbent til midnat, og gymnasieelevers skolestart blev udskudt.

Noget af det samme er blevet iværksat i 17 hovedstadskommuner og Odense, hvor smitten er taget til.

Her må barer og restauranter have åbent til klokken 24.00, mens der i resten af landet må holdes åbent til klokken 02.00.

/ritzau/