Grundskylden stiger i 48 kommuner i 2020

Folketingets finansudvalg har godkendt økonomien i aftale mellem regeringen og kommunerne om økonomien i 2020.

Det er husejere i og omkring hovedstadsområdet, der får den største stigning i grundskylden i 2020. (Arkivfoto) Linda Kastrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Tusindvis af boligejere vil få en stigning i grundskylden til næste år.

Det viser en beregning fra Nordea, efter at Folketingets finansudvalg har godkendt økonomien i aftalen mellem regeringen og kommunerne om økonomien i 2020.

Grundskylden kommer til at stige i 48 af landets 98 kommuner. Om man rent faktisk får en større regning, afhænger af, hvordan værdien af ens grund har udviklet sig siden 2001.

»Det er stort set de samme boligejere, der rammes af stigningen i 2020, som også fik en ekstraregning i 2019 og de foregående år,« siger Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea, i en skriftlig kommentar.

»Dog bliver antallet af berørte boligejere lidt mindre år for år, i takt med at stadig flere boligejere beskattes af den faktiske værdi af deres grund,« siger hun.

Det er især boligejere i og omkring hovedstadsområdet, der får en stor regning.

Den største stigning er i Frederiksberg Kommune i København. Her kan hver boligejer i gennemsnit se frem til at skulle betale 2870 kroner ekstra om året.

Nummer to på listen er Rudersdal Kommune i Nordsjælland. Her lyder skattestigningen på 2604 kroner.

Boligejere i København, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Gentofte følger efter med regninger, der også når op over 2000 kroner for en gennemsnitlig bolig.

Det er muligt at vælge at betale pengene i 2021, men man kan også vente til, at huset en gang skal sælges.

Vælger man at indefryse grundskylden, til huset sælges, skal man være opmærksom på, at der løber renter på i mellemtiden.

/ritzau/