Genåbningens flaskehals: 32.000 danskere står i kø for at booke en PCR-test

Man må væbne sig med tålmodighed, hvis man vil coronatestes i disse dage. Alene køen til at bestille tid til en coronatest tager over en time.

 
I dag er de liberale erhverv åbnet med nye krav om negative coronatest og mundbind. Produktion: Siri Philippa Hollmén Olesen. Fold sammen
Læs mere

Genåbningen har de seneste dage skabt timelange køer foran lyntestcentrene landet over.

Men det er ikke kun foran de fysiske testcentre, at der er kø.

På hjemmesiden coronaprover.dk, hvor danskerne bestiller tid til at blive testet for coronavirus i halsen, skal man tirsdag middag stå »mere end en time« i kø for blot at bestille en tid til test.

Helt præcist måtte Berlingske stå i den virtuelle kø side om side med 32.000 andre danskere i en time og ni minutter for at komme ind på hjemmesiden, som man skal forbi, hvis man vil coronatestes i halsen.

Til sammenligning stod 100.000 danskere i kø for at se deres årsopgørelse hos Skat, kort tid inden opgørelserne blev frigivet i slutningen af marts.

Test er adgangsbillet

Mange danskere lægger i disse dage vejen forbi et testcenter, fordi en negativ coronatest, der maksimalt er 72 timer gammel, er adgangsbilletten til at sætte sig i frisørstolen eller lægge sig på massagebriksen.

Liberale erhverv, de mellemste trin i folkeskolen og de første klassetrin på landets gymnasier har nemlig slået dørene op tirsdag efter flere måneders nedlukning.

Åbningen gælder dog kun for dem, som kan fremvise et coronapas med en negativ coronatest eller et bevis for fuldendt coronavaccination.

Coronapasset ligger på appen MinSundhed. Tidligt tirsdag morgen var der 40 minutters ventetid for at komme ind på appen.

Vil man PCR-testes i centrene på Frederiksberg og København, er de næste ledige tider på fredag. Hvidovre har ledige tider i dag, tirsdag, mens man må vente til 13. april for at bestille en tid til test i Gentofte.