Gæst ved dj-koncert i Aalborg er positiv for omikronvariant

Tirsdag havde styrelse mistanke om smitte med omikronvariant efter dj-koncert. Onsdag er mistanken bekræftet.

Dj Martin Jensen ses her fra taget af scenetårnet i Aalborg Kongres & Kultur Center 16. april 2021. Samme sted spillede han lørdag aften, hvor cirka 2.000 personer var til stede. Det var omikronvarianten også. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mistanke om et smittefælde med coronavarianten omikron efter en koncert med dj Martin Jensen lørdag er onsdag bekræftet.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed til DR.

Koncerten fandt sted lørdag i Aalborg Kongres og Kultur Center (AKKC).

»Det vigtige er, at folk bliver testet hurtigst muligt i dag og igen i overmorgen, og de skal være særligt opmærksomme på symptomer. Og hvis de har symptomer, skal de lade sig isolere og blive PCR-testet,« siger vicedirektør Birgitte Drewes til DR.

Har man ikke symptomer, er en kviktest tilstrækkelig, siger Birgitte Drewes.

Aalborg Kongres og Kultur Center opfordrede også tirsdag alle, der var til koncerten, til at lade sig teste onsdag og fredag.

Der var omkring 2000 publikummer til koncerten.

Kan man som gæst vise sin billet fra koncerten, kan man komme igennem til en pcr-test uden at bestille tid først.

Det skriver Region Nordjylland på Twitter.

På Instagram skriver Martin Jensen, at han "»nderligt"«håber, at den smittede kommer sig.

»Jeg har fuld tillid til, at AKKC har opfyldt alle krav til sikkerhed, tjek af vaccinepas og så videre. Så det er vildt ærgerligt, at der alligevel er konstateret smitte.«

»Sikkerhed har højeste prioritet hos mig og mit team, og jeg vil følge sagen tæt de kommende dage,« skriver han i en Instagram-story, som er et midlertidigt opslag.

Martin Jensen er en global stjerne på scenen for elektronisk musik. I Danmark gik han i lang tid lidt under radaren, men blev landskendt for sin dommertjans i sangkonkurrencen "» Factor"«

Sundhedsstyrelsen har skærpet retningslinjerne for smitteopsporing, når det kommer til smitte med omikron

Det anbefales, at både nære kontakter og nære kontakters nære kontakter går i selvisolation og bliver PCR-testet på dag 1, 4 og 6 efter kontakt til den smittede.

Onsdag er status, at der i alt er fire påviste tilfælde med omikronvarianteni Danmark. De har alle forbindelse til rejseaktivitet i Sydafrika.

Det vides endnu ikke, om koncerttilfældet er blandt de fire, eller der er tale om et femte.

Omikronfrygtes at være mere smitsom end den dominerende deltavariant. Den er muligvis også mindre følsom over for antistoffer fra vacciner. Der mangler dog officielle data til at be- eller afkræfte disse formodninger.

/ritzau/