For fire år siden var Trads – næsten – radikal

David Trads har tidligere været i kontakt med flere forskellige politiske partier. Spørgsmålet er, hvem der tog kontakt til hvem.

Debattør og journalist David Trads offentliggjorde søndag sin indstilling som folketingskandidat for Socialdemokratiet i Egedal-kredsen. Han er indstillet af kredsbestyrelsen og skal i kampvalg mod den lokale kandidat Matilde Powers, som sidder i Furesø Byråd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kendte journalist og debattør David Trads, der nu kæmper for at blive kandidat til Folketinget for Socialdemokratiet, var forud for sidste valg i dialog med Det Radikale Venstre om at blive kandidat for partiet i Nordjylland som afløser for Dansk Flygtningehjælps nuværende generalsekretær, Christian Friis Bach.

»Det, der er korrekt, er, at jeg tilbage i 2013 og 2014 talte med forskellige radikale kredse, som var interesseret, og vi diskuterede det. Men jeg endte med at sige nej tak,« siger David Trads til spørgsmålet om, hvorvidt han selv opsøgte Radikale Venstre i Frederikshavn for at melde sig som kandidat.

Daværende bestyrelsesmedlem og tidligere formand Hans Jørgen Nygaard bekræfter, at man i Radikale Venstre Frederikshavn diskuterede David Trads som kandidat. Han husker ikke med sikkerhed, om det var David Trads eller de Radikale, der etablerede kontakt, men ud fra sin umiddelbare erindring mener han ikke, at den lokale afdeling af Radikale Venstre selv tog fat i Trads. Et af de daværende medlemmer af den lokale partiforening, Søren Petersen, hævder i en kommentar på Facebook, at Trads »forsøgte at blive radikal kandidat i Frederikshavnkredsen«, men han »blev vejet og fundet for let«. Søren Petersen ønsker ikke yderligere at kommentere sagen.

David Trads oplyser selv, at han har været i kontakt med »forskellige partier i forskellige kredse ad flere omgange«, men selv har takket nej flere gange.

»Jeg havde samtaler med forskellige kredse. Nogen henvendte sig til mig, andre snakkede jeg med i andre sammenhænge. Jeg ender med at sige, at jeg ikke er interesseret. Jeg kan godt huske, at jeg snakkede med Christian Friis Bach om, hvorvidt jeg skulle stille op i Frederikshavn. Men jeg endte med at sige nej tak. Jeg var ikke interesseret i at stille op for Radikale Venstre.«

»Jeg havde samtaler med forskellige kredse. Nogen henvendte sig til mig, andre snakkede jeg med i andre sammenhænge. Jeg ender med at sige, at jeg ikke er interesseret. «


Han fortæller endvidere, at han har været i kontakt med flere forskellige partier. Han ønsker dog ikke at oplyse, hvilke andre partier det drejer sig om.

David Trads forklarer selv, at flygtningekrisen i 2015 udgør et vendepunkt i hans politiske liv. Krisen viste sig at være »permanent«, siger Trads. Millioner af migranter og flygtninge vil banke på Europas dør, og derfor har han ikke – længere – tiltro til den radikale flygtningepolitik, men i stedet den socialdemokratiske, fordi dette parti vil bremse tilstrømningen, føre en meget stram udlændingepolitik og oprette modtagecentre for asylsøgere i nærområder.

Søndag blev det offentliggjort, at journalist og debattør David Trads med en enig kredsbestyrelse i ryggen vil forsøge at blive kandidat for Socialdemokratiet i Egedal-kredsen i Nordsjælland, men inden da skal han på mandag vinde et kampvalg mod den lokale politiker, Matilde Powers. Det har vakt en større diskussion, som har fået gamle socialdemokratiske mastodonter som Helle Degn og Poul Nielson til at deltage i debatten.