Folketingpolitiker fra Nørrebro: Lokalpolitistationen har virket

Lars Aslan Rasmussen (S) har kæmpet længe for den lokalpolitistation, og han mener, at den har været med til at lægge end dæmper på kriminelle bander. Indtil nu, i hvert fald.

Den socialdemokratiske kommunalpolitiker Lars Aslan Rasmussen om forandringerne der er sket på Nørrebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Socialdemokraten Lars Alsan Rasmussen har arbejdet mange år for at få en nærpolitistation til Nørrebro.

»Vi prøvede at rejse det i Københavns Borgerrepræsentation, hvor der var bred opbakning. På det tidspunkt var der bandekrig og skyderier på Nørrebro, og vi havde brug for mere synligt politi,« fortæller Lars Aslan Rasmussen.

I 2012 blev det så besluttet, at nærpolitistationen i Hermodsgade skulle åbne, og den har virket, mener Lars Aslan Rasmussen.

»Når jeg har snakker med folk, så siger de, at denhar den virket. De har været glade for, at der er et sted at gå hen. Og det, at vi igen fik synligt politi på Nørrebro, har virket,« mener Lars Aslan Rasmussen.

»Derfor er det stærkt ubehageligt, at der nu er sprængstoffer i Københavns gader, og det minder om noget, vi har set i Malmö, hvor der har været mange eksplosioner,« siger Lars Aslan Rasmussen.

»Men det er noget særligt, når det går ud over politiet, som jo skal beskytte os alle sammen. Det er frygteligt. Især på Nørrebro, hvor der faktisk er kommet ro på bandekonflikten,« siger Lars Aslan Rasmussen.

»Eller det troede vi.«