Folkekirkens Nødhjælp trækker sig midlertidigt fra at hjælpe i Syrien

Folkekirkens Nødhjælp har på grund af sikkerhedssituationen trukket sig midlertidigt fra det nordlige Syrien.

København. Folkekirkens Nødhjælp har stoppet alle aktiviteter i det nordøstlige Syrien.

Det skriver DR.

Der er tale om en midlertidig beslutning, der er truffet af sikkerhedsmæssige årsager. Det fortæller Jonas Nøddekær, der er international direktør hos Folkekirkens Nødhjælp, lørdag aften.

»Det har vi gjort, fordi vi bliver nødt til at tage bestik af sikkerhedssituationen og for at finde ud af, hvad der sker med den militæroperation, der er i gang, og hvordan den påvirker det arbejde, vi har haft i gang i længere tid«, siger han til Ritzau.

Hvad mener du med »sikkerhedssituationen«?

»I virkeligheden er det de steder, vi har opereret. Det er klart, at nogle af dem har været rigtig tæt på den zone, hvor tyrkerne er kommet ind. Derfor bliver vi nødt til af sikkerhedsmæssige grunde at se tiden an«, siger Jonas Nøddekær.

Tyrkiet gennemførte onsdag luftangreb og bombardementer langs den tyrkisk-syriske grænse. Offensiven er rettet mod den kurdiske gruppe YPG, som den tyrkiske regering anser for at være en trussel.

En lang række lande og unioner har taget afstand fra Tyrkiets offensiv, herunder EU og Den Arabiske Liga.

Udviklingsminister Rasmus Prehn (S) fortalte fredag, at Danmark sender ekstra 20 millioner kroner til at hjælpe de 100.000, der ifølge FN er blevet internt fordrevne på grund af offensiven.

/ritzau/