Fodboldikonet Lars Høgh kæmper mod kræften

Lars Høgh, der mandag den 14. januar fylder 60 år, har legendestatus i dansk fodbold og i særdeleshed i OB. I november gennemgik han vellykket kræftoperation.

Lars Høgh har i et årti stået for målmandstræningen på Danmarks fodboldlandshold og gjorde det også under VM-slutrunden i Rusland i sommer, hvor dette billede er taget. Imens Høgh har været under behandling for kræft, er landsholdsmålmændene blevet trænet af Mike Stowell, der til daglig er målmandstræner for Kasper Schmeichel i Leicester. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi kæmper kamp 818 med dig! Denne redder du også, Høgh«.

Det skrev fans af superligaklubben OB på et stort banner, da OB 19. august i år mødte FC Midtjylland. Anledningen til banneret var trist.

Lars Høgh, der mandag den 14. januar fylder 60 år, var blevet ramt af kræft i bugspytkirtlen. Det havde offentligheden fået kendskab til kort forinden.

Med 817 kampe for OB er Lars Høgh et sandt klubikon, og intet var derfor mere passende end tribunens støtte til den altid smilende og vellidte målmand.

I 23 år repræsenterede han klubbens førstehold, han vandt tre danske mesterskaber og var med til mirakuløst at sende selveste Real Madrid ud af Uefa Cuppen.

Et prisskilt hos en værtshusejer med OB-præferencer illustrerer meget vel "Høghens" legendestatus:

»Store fadøl: 30 kroner - 10 shots: 150 kroner - Lars Høgh: 100 millioner«.

Så sent som i sommer var han med til VM-slutrunden i Rusland som målmandstræner for Danmarks landshold. Det job har han haft i ti år. Her var der ingen tegn på, at der snart skulle blive vendt op og ned på hans liv.

Med den triste besked fulgte også kemobehandling. Efter mere end en måneds behandling var han i november klar til at få en kræftoperation på Rigshospitalet.

Dagen inden medvirkede han i »Go' Aften Danmark«, hvor han med sit altid positive sind fortalte om sine seneste måneder.

»Først og fremmest var vi jo i chok hele familien, da vi fik det at vide. Men jeg er udstyret med et godt sind. Enhver situation har en mørk og en lys side, og jeg ser rigtig meget på den lyse side. Jeg var ikke bange for at dø eller at skulle igennem det, der skal til, for at jeg kan blive rask,« sagde Lars Høgh.

Dagen efter operationen kunne superligaklubben Brøndby, som også har tilknyttet Høgh som målmandstræner, fortælle, at operationen var gået godt.

Ud over omtalte meritter for OB har Lars Høgh også repræsenteret Danmarks A-landshold otte gange.

Med begrænset succes stod han blandt andet VM-ottendedelsfinalen mod Spanien i 1986. Spanien vandt 5-1.

/ritzau/