Fik Løkke og Kåre Quist sendt Mette F på glatis om tidlig pension? Læs her, hvad de sagde

Præcis hvilke nedslidte danskere skal have ret til at gå tidligere på pension? Det centrale spørgsmål svarede Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen aldrig på under TV-duellen i DRs 21 Søndag med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

TV-duellen mellem statsministerkandidaterne Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) i DRs 21 Søndag blev nok mest sitrende, da det handlede om præcis hvilke nedslidte danskere, som skal have ret til at kunne gå tidligere på pension. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Folkepension blev det måske ømmeste punkt.

Flere analytikere hæfter sig ved, at diskussionen mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen (S) i deres første direkte TV-duel nogensinde i programmet 21 Søndag blev mest sitrende, da de nåede spørgsmålet om præcis hvilke nedslidte danskere, som skal have ret til at kunne gå tidligere på pension.

Løkke kaldte Socialdemokratiets udetaljerede udspil om folkepension for »det største bluff i dansk politik i flere generationer.« Løkke fortsatte, at det »får Thorning til at ligne en, der virkelig holder alle løfter - eller også slår et gevaldigt hul i statskassen.«

Løkke spurgte direkte Mette Frederiksen hvem, som skal have ret til tidligere folkepension.

Samme opklaring forsøgte også DRs vært Kåre Quist at nå frem til:

Mette Frederiksen, hvis du ikke vil sige præcis hvem, det er, vil du så sige konkret, hvem det ikke er? For eksempel folkeskolelæreren? For eksempel portøren? For eksempel sygeplejersken, vi mødte tidligere - er det hende? Er det sygeplejersken?

»Det kan godt være en sygeplejerske. Det kan også godt være en folkeskolelærer,« svarede Mette Frederiksen.

Kåre Quist fortsatte:

Men Mette Frederiksen, skal den sygeplejerske, vi lige har talt om - skal hun ikke have det svar, inden hun skal i stemmeboksen?

»Ved du hvad: Hun har et svar. Hun har et svar om, at hun kan gå hen til valget og træffe det valg, om vi skal indføre en ret til tidligere folkepension,« svarede Mette Frederiksen.

Og Kåre Quist blev ved:

Du misforstår mig. Skal hun ikke have svar på, om hun er med i din konkrete plan, inden hun går ind i den stemmeboks: Ja eller nej?

»Politik er at vælge en politisk retning. Du har en statsminister, der ikke vil indføre en ret til tidligere folkepension. Og så har du én, der har ... Og selvfølgelig kan jeg ikke have alle tekniske detaljer på plads før efter et valg,« sagde Mette Frederiksen.

De andre temaer, som Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen diskuterede, var sundhed og klima.

Læs Thomas Larsens analyse af TV-duellen her.

Se klip fra TV-duellen hos DR her.