Ekskone og mor til præsidentens rådgivere

Ivana gav den gas med Donald Trump i New York i 1970'erne. Hun blev hans første kone. Nu har hun tre børn, der er helt tæt på Det Hvide Hus i Washington D.C .

Ivana Trump fylder 70 den 20. februar. Her er hun fotograferet i januar 2018 ved grammyuddelingen i New York. Jewel Samad/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det var ikke alle og enhver, der kunne komme ind på den fashionable natklub Studio 54 i New York i slutningen af 1970'erne og 1980'erne.

Man skulle være »noget« eller »nogen«.

Ivana Trump kom forbi dørmanden.

Hun var gift med rigmanden Donald Trump, og New York Times fortæller, at parret dengang var her og der og alle vegne i den celebre del af New Yorks natteliv.

Der blev spist middag på 21 Club, parret var til premiereforestillinger på Broadway. De gik hjemmevante på røde løbere med fotografer på langsiderne, var fast inventar i sladderspalterne.

De var ægtepar dengang. Gift i 1977. Parret fik tre børn inden skilsmissen i 1992.

Herfra gik deres liv hver sin vej.

Ivana Trump fylder den 20. februar 70 år, og hun kan på den runde dag se, at hendes tidligere mand og hendes tre voksne børn nu hører til blandt nogle af verdens mest indflydelsesrige mennesker.

Donald Trump er præsident, og hendes datter, Ivanka Trump, er også flyttet til Washington D.C., hvor hun er en af sin fars nærmeste rådgivere.

Ivanas to sønner, Donald Trump jr. og Eric Trump, er sat til at passe Donald Trumps milliardkoncern, mens far er i Det Hvide Hus.

Ivana har sagt, at hun ikke er helt koblet fra eksmanden i Det Hvide Hus.

I et interview med tv-stationen ABC i 2017 - da hun var ved at skrive en bog om sit liv med Donald Trump - sagde hun, at hun ringer til eksmanden hver anden uge.

»Men jeg foretrækker ikke at ringe, når Melania er der, sagde hun med henvisning til præsidentens nuværende kone.«

En talsmand for præsidentfruen sagde ifølge nyhedsbureauet dpa senere i en kommentar til interviewet, at Melania Trump »har tænkt sig at bruge sin titel og rolle til at hjælpe børn - ikke til at sælge bøger«.

Som Melania Trump var Ivana også model i sin ungdom. Hun blev født i Tjekkoslovakiet.

I 1971 blev hun gift med en østriger. Året efter fik hun østrigsk pas og flyttede til Canada. I 1973 blev parret skilt igen.

Hun arbejdede som model, og i 1976 mødte hun så Donald Trump.

Efter skilsmissen fra Trump har hun været gift to gange, men begge gange gik forholdet i stykker.

Hun har arbejdet inden for modeindustrien, og hun har også skrevet flere bøger.

Den seneste er selvbiografien fra 2017. Den handler om hendes opvækst og de tidlige år med Donald Trump og opdragelsen af parrets tre børn.

»Raising Trump« hedder den.

/ritzau/