Efterretningstjeneste: Rusland kan påvirke folketingsvalg

Cyberangreb, terrorangreb og Rusland er de tre største trusler mod Danmarks sikkerhed, siger FE.

Thomas Lund Sørensen, Lars Findsen og Peter Dahl Thruelsen, Forsvarets efterretningstjeneste (FE) afholder pressebriefing på Kastellet i København i forbindelse med offentliggørelse af FE's "Efterretningsmæssig Risikovurdering 2018", tirsdag den 4. december 2018. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det russiske regime spiller en stadig større rolle i trusselsbilledet mod Danmark.

Det er tirsdag kommet frem i forbindelse med udgivelsen af Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) årlige risikovurdering.

Der har været forlydender om, at Rusland har forsøgt at påvirke valg og afstemninger i USA, Storbritannien og Frankrig.

Det samme kan ske i Danmark, vurderer FE-chef Lars Findsen.

»Den påvirkningstrussel kan nok også materialiseres i Danmark frem mod et folketingsvalg. Den trussel orienterer vi om,« siger han.

»Fra regeringens side er der lavet en valghandlingsplan, hvor der er foretaget en række foranstaltninger om, hvordan vi skal forsøge at håndtere den trussel. Et element i planen er, at vi efterretningstjenester taler med partierne,« tilføjer Lars Findsen.

Folketingsvalget skal senest holdes til sommer næste år.

Foruden Rusland peger Lars Findsen på, at cyberangreb i al almindelighed og terrorangreb fortsat udgør de største trusler for Danmarks sikkerhed.

Det trusselsbillede, vi ser i disse år, er globalt. Det bliver stadig mere komplekst, og på en række områder er det ganske alvorligt.

/ritzau/