Efter ildkamp er pirater fortsat om bord på dansk fregat

Den danske fregat »Esbern Snare« fortsætter patruljering efter ildkamp. Fire pirater er fortsat ombord.

Den 24. november angreb otte pirater styrker fra den danske fregat "Esbern Snare", der for få uger siden ankom til området. Fold sammen
Læs mere
Foto: LARS MAGNE HOVTUN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske fregat »Esbern Snare« fortsætter sin patruljering i Guineabugten ud for det vestlige Afrika efter ildkamp med pirater den 24. november.

De fire frihedsberøvede pirater opholder sig fortsat på skibet.

Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

Den 24. november angreb otte pirater styrker fra den danske fregat »Esbern Snare«, der for få uger siden ankom til området.

Fire pirater døde, og fire overlevede.

Ingen danskere kom til skade.

De fire pirater, hvoraf den ene var hårdt såret, blev torsdag den 25. november varetægtsfængslet in absentia - altså uden at være til stede - i 13 dage ved et grundlovsforhør i Københavns Byret.

Ved grundlovsforhøret blev det oplyst, at tre af mændene er 33 år, 21 år og 38 år, mens der endnu ikke var sat alder på den fjerde mand.

Under grundlovsforhøret blev en redegørelse fra hændelsesforløbet læst op. Her viste det sig, at de formodede pirater havde kurs mod flere handelsskibe, herunder et hollandsk skib.

En dansk militærhelikopter lokaliserede piraterne, og derefter sejlede en båd med fem soldater fra Frømandskorpset i retning mod piraterne.

I forbindelse med at de danske soldater forsøgte at komme på skudhold for at skyde mod motoren, skød piraterne mod Frømandskorpsets båd. De danske soldater besvarede derefter beskydningen.

Den sårede pirat bliver fortsat behandlet på skibets hospital, mens de øvrige tre pirater opholder sig på Esbern Snares »tilbageholdelsesfaciliteter,« som Forsvaret skriver i pressemeddelelsen.

De fire afdøde pirater er efter en »respektfuld ceremoni af skibets præst« blevet anbragt under dækket. Det er gjort af både sundhedsfaglige hensyn og for at sikre muligheden for eventuel overdragelse af de afdøde, skriver Forsvaret i pressemeddelelsen.

Piraternes nationalitet er endnu ikke blevet slået fast.

Efter ildkampen er det muligt for de danske soldater at modtage støtte fra krisepsykologer, der kom om bord på fregatten søndag og vil sejle med i en periode, oplyser Forsvaret i pressemeddelelsen.

/ritzau/