Efter drabsforsøg på Blågårds Plads: Københavns Politi leder efter vidner

Natten til lørdag blev en 58-årig mand stukket ned på Blågårds Plads på Nørrebro. Politiet leder fortsat efter gerningsmændene og efterspørger hjælp fra borgere.

Natten til lørdag blev en 58-årig mand udsat for drabsforsøg på Blågårds Plads. Motivet er fortsat ukendt for Københavns Politi, der stadig leder efter gerningsmændene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten til lørdag fandt et drabsforsøg sted på Blågårds Plads på Nørrebro i København.

Her blev en 58-årig mand stukket adskillige gange i ryggen med en kniv, hvorefter gerningsmændene også trampede på hans hoved, da han lå på jorden.

Den 58-årige mand var i livsfare, da Københavns Politi fandt ham, og søndag kunne Ekstra Bladet fortælle, at manden fortsat var indlagt på Rigshospitalets intensive afdeling, hvor han lå i kunstigt koma.

Københavns Politi har endnu ikke kunnet afhøre den 58-årige og ved endnu ikke, hvem der står bag knivstikkeriet. Lørdag bad politiet derfor borgere om at henvende sig, hvis de lå inde med informationer om overfaldet, som de tror kan hjælpe politiet med efterforskningen af drabsforsøget.

»Vi søger fortsat vidner og har modtaget henvendelse fra nogen. Vi arbejder lige nu ud fra tesen om, at det er en gruppering, der har overfaldet ham, og vi tror ikke, at de og forurettede havde noget forudgående kendskab til hinanden,« lyder det mandag fra Brian Balling, der er centerchef hos afdelingen for special efterforskning hos Københavns Politi.

24-årig mand varetægtsfængslet

Søndag skrev Ekstra Bladet, at knivstikkeriet skulle have fundet sted omkring klokken tre lørdag nat.

Kort tid efter skulle betjente fra Københavns Politi have anholdt en 24-årig mand, der blev fremstillet i Grundlovsforhør søndag i Københavns Byret.

Her nægtede han sig skyldig, men endte med at blive varetægtsfængslet i 26 dage og sigtet for at have sparket den 58-årige mand i hovedet flere gange.

Mandag var motivet for drabsforsøget ifølge Brian Balling fra Københavns Politi fortsat ukendt, men søndag kunne Ekstra Bladet beskrive, hvordan flere vidner skulle have set, at den 58-årige mand lørdag nat bad en gruppe unge mænd om at »slappe lidt af«, hvorefter de ifølge vidnerne begyndte at »gå løs« på manden.

Trods det sene tidspunkt og lukkede barer, var der alligevel en del mennesker samlet på Blågårds Plads, da drabsforsøget fandt sted, lyder det fra Ekstra Bladet.

En del af de mange mennesker var formentlig forsamlet til en efterfest efter minifestivalen Blågårds Festival, der for første gang blev afholdt på pladsen i sidste uge.