DSB sætter vagter på 29 hovedstadsstationer – skal øge trygheden

29 udvalgte togstationer vil dagligt få besøg af vagter. Det sker som led i regeringens tryghedspakke.

»Vi ved fra kundemålinger, at trygheden på stationerne betyder rigtigt meget for vores kunder,« siger Lars Gøtke, som er underdirektør i DSB Ejendomme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra mandag har pendlere kunnet støde på vagter ved en række S-togsstationer i hovedstadsområdet.

DSB har nemlig indført en vagtordning i hovedstadsområdet. Det sker som følge af regeringens tryghedspakke, der blev vedtaget i november sidste år, og hvor 12 initiativer skal øge trygheden i det offentlige rum.

På togstationerne betyder det blandt andet, at en række vagter dagligt vil patruljere på 29 stationer på Ringbanen og strækningen fra Hellerup til København H.

»Vi ved fra kundemålinger, at trygheden på stationerne betyder rigtigt meget for vores kunder,« siger Lars Gøtke, som er underdirektør i DSB Ejendomme.

På yderligere 13 stationer vil vagterne kunne blive sendt ud, hvis der opstår behov. Om aftenen og natten er vagtholdene størst.

»Vi har kunnet se, hvilke stationer der er mest udsatte. Her kommer vagterne til at rundere på forskellige ruter,« siger underdirektøren.

Lars Gøtke og DSB har ikke opgørelser over, hvor meget utryghedsskabende adfærd, der foregår på hovedstadens stationer. Men trygheden er vigtigt for kunderne – og også for De Danske Statsbaners medarbejdere, fortæller underdirektøren.

Ud over vagterne vil DSB også øge bemandingen i sin overvågningsafdeling. Her vil fremover være to ansatte døgnet rundt til at varetage videoovervågningsopgaver.

Det sker, samtidig med at stationernes overvågningskameraer får en overhaling. 700 nye kameraer skal sættes op på 46 stationer for at øge kvaliteten.

/ritzau/