DSB reducerer kraftigt antallet af S-tog og regionaltog

Der kører færre S-tog fra mandag, ligesom antallet af afgange med fjern- og regionaltog bliver reduceret.

DSB tilpasser køreplanerne den voldsomme nedgang i passagerer som følge af myndighedernes opfordring til ikke at benytte kollektiv transport for at undgå coronavirus. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af passagerer i DSB's tog er nu under 15 procent af det normale, og derfor bliver køreplanerne justeret.

Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

»Vi reducerer i antallet af daglige tog, fordi der er færre kunder, men også så vi kan være mere robuste over for de mange sygemeldinger, vi oplever.«

»Vi reducerer antallet af tog på S-togsnettet i hovedstaden, men også fjern- og regionaltog i resten af landet,« siger informationschef Tony Bispeskov.

Fra mandag den 23. marts vil antallet af daglige tog blive reduceret.

På S-togsnettet kommer linje A mellem Hillerød og Køge, B mellem Farum og Høje Taastrup og C mellem Klampenborg og Frederikssund til at køre hvert 20. minut.

Linje F mellem Hellerup og Ny Ellebjerg kører hvert 10. minut

S-togene om natten, som normalt kører efter midnat fredag og lørdag, vil være aflyst.

Fjern- og regionaltog vil som udgangspunkt kører én gang i timen på både Fyn, Sjælland og i Jylland, siger Tony Bispeskov.

Fra mandag og til og med anden påskedag kører der færre regionaltog. I myldretiden vil trafikken blive suppleret af ekstra tog.

Der vil også køre færre tog på tværs af landet.

Pendlerlyntogene kører normalt på fem daglige afgange mellem Aarhus, Odense og København. De er aflyst i begge retninger.

Tony Bispeskov opfordrer passagerne til at hjælpe med at holde afstand til hinanden.

»Man skal også fortsat huske at have pladsbillet i togene. Det er kun Øresundstoget og Kystbanen, som man ikke skal have pladsbillet til,« siger han.

Han opfordrer alle rejsende på tværs af landet til at orientere sig på DSB's hjemmeside dsb.dk og på rejseplanen.dk, som hurtigt vil blive opdateret med de seneste nye rejseplaner.

/ritzau/