DMI lover god dansk feriestart: Op til 29 grader i næste uge

Glem alt om den kolde og våde danske coronasommer i fjor. I år tegner juli helt anderledes lun og tør, og under alle omstændigheder ser næste uge helt Morten Korch'sk ud i sin vejrmæssige sommeridyl.

Der er lagt i vejrovnen til en skøn dansk sommerferiestart i år – ligesom her på Fanø under Dragefestivalen i 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Husker du den danske coronasommer sidste år?

Og her er det især juli og dermed den helt store feriemåned, vi tænker på.

Ikke bare blev den våd og solfattig. Med en middeltemperatur på sølle 14,7 grader blev det også den koldeste juli i Danmark i 23 år – og så netop i sommeren, hvor danskerne i samlet flok var feriestrandet i deres egen nation.

Men i år peger barometeret på, at begyndelsen på skolernes sommerferie bliver anderledes opløftende.

»Det bliver en god start på sommerferien,« lover DMIs vagthavende meteorolog Thor Hartz.

Ganske vist kommer temperaturen ikke ret meget op over de 20-22 grader på fodboldskæbnedagen lørdag. Men i weekenden holder det stort set tørt, der vil være næsten vindstille, og så begynder den gode, danske sommervarme ellers at bygge op.

»I næste uge bliver luften over Danmark gradvist varmet op, og sidst på ugen kan vi ifølge nogle af vores modelkørsler komme helt op på 29 grader,« fortsætter meteorologen og tilføjer, at vi får et vedvarende pust af varme nede fra regionen omkring Frankrig og Spanien.

Der er heller ikke noget, der minder om decideret bygevejr i sigte – selv om en enkelt mindre skylle eller to måske ikke helt kan undgås frem mod næste weekend.

Lunt badevand

Thor Hartz er ikke meget for at skue længere ind i den vejrmæssige krystalkugle, men ifølge DMIs egen månedsprognose fra i tirsdags er »solrigt og relativt tørt sommervejr« i vente i juli. Og som man konkluderer:

»Generelt hælder prognoserne til, at sommervejret sidst i juli bliver til den mere solrige, tørre og varme side af dansk sommervejr.«

Med andre ord: Noget ganske andet end det grå, triste og næsten efterårsagtige vejr, som de højere vejrmagter sendte i hovedet på os sidste sommer.

Vi kan også glæde ferierende i Danmark med, at badevandstemperaturerne efterhånden er ganske indbydende, især i de indre farvande.

Her ligger temperaturen i det bølgende blå generelt lidt over de 20 grader, og ifølge DMI-meteorologen kan vi godt lægge en halv grad til vandtemperaturen for hver dag med ægte lun sommer i den blide danske luft.