Det højeste antal nye coronasmittede siden slutningen af juli

Antallet af indlagte har ligget på omkring 100 den seneste uge. Der er ingen nye coronarelaterede dødsfald.

 
Genåbningen af Danmark er i gang, og der var en ny aftale på plads i denne uge. Få overblikket over seneste nyt om situationen her. Video: Ida Marie Odgaard, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne, Mathilde Geertsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er onsdag 1193 nye coronasmittede, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Det er en stigning på 307 fra tirsdag. Der er 105 indlagte og nul nye døde.

Dermed er antallet af smittede det højeste siden 28. juli.

»Der er desværre ikke tegn på, at smitten falder foreløbig,« siger Henrik Nielsen, professor og overlæge Aalborg Universitetshospital.

»Det er forventeligt, at smitten vil holde sig oppe omkring de tusind resten af august. Der er et socialt liv igen, der er kontakter, og det er en smitsom variant,« siger han.

Henrik Nielsen er ikke bekymret for antallet af coronasmittede.

»Heldigvis er sygehusene ikke stærkt presset. Smitten er nogenlunde stabil, og som vi kan forvente den de kommende uger.«

»Det er en følge af en længe ventet normalisering af vores liv, som gør at smittet holder sig stabilt, lidt over de tusind,« siger han.

Ifølge Henrik Nielsen vil vi fremover se en blandet skare af indlagte covid-19-patienter.

»Vi kommer til at se en blanding af patienter på hospitalerne, der er ret forskellige. Den ene gruppe er relativt yngre voksne, der ikke er vaccineret. Og det vil vi se så længe, der er voksne, som ikke er vaccineret.«

»Den anden gruppe er ældre og sårbare mennesker, der er vaccineret, men som ikke har fuld effekt af vaccinerne. Til dem kan løsningen være et tredje stik i efteråret for at forstærke dem,« siger han.

Ifølge Henrik Nielsen skal de voksne, der endnu ikke er vaccineret, se at blive det.

Dagens smittetilfælde er fundet blandt 74.424 pcr-test, hvor man bliver podet i halsen. Det giver en såkaldt positivprocent på 1,60. Positivprocenten er andelen af positive prøver.

Antallet af nye daglige smittede har ligget og svinget omkring 700 til knap 1200 i august, hvor de hidtil højeste smittetal blev fundet 11. august med 1162 tilfælde.

Der er onsdag 105 indlagte med coronavirus, hvoraf 16 er indlagt på intensivafdeling. Syv er så syge, at de får hjælp af en respirator til at trække vejret.

Fra 16. juni til 10. august lå indlægningstallene stabilt under 100, men den seneste uge har der hver dag været i omegnen af 100 indlagte.

Der er ingen nye dødstilfælde relateret til coronasmitte det seneste døgn.

/ritzau/