Der skrues ned for pcr-test fra mandag

Myndighederne sænker kapaciteten for pcr-test, men hvis smitten stiger i efteråret, kan der skrues op igen.

Hvis testaktiviteten skulle stige efter 15. august, kan man dog hurtigt skrue op for antallet af daglige pcr-test igen, oplyser styrelsen (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af daglige pcr-test bliver sænket til 10.000 fra 15. august, fordi færre testes. Det skriver Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse fredag.

Nedjusteringen sker i forlængelse af regeringens covid-19-teststrategi for resten af 2022 og de første tre måneder af 2023.

Indtil nu har man kunnet teste 20.000 test om dagen på landets centre, men det har ikke været nødvendigt. I gennemsnit er kun 4900 blevet testet om dagen den sidste uge.

Antallet af pcr-test faldt med 12 procent fra uge 30 til uge 31. Antallet af smittede og indlagte faldt også. Det skriver Statens Serum Institut (SSI) på deres hjemmeside torsdag.

Hvis testaktiviteten skulle stige efter 15. august, kan man dog hurtigt skrue op for antallet af daglige pcr-test igen, oplyser styrelsen.

Den 15. august overtager Sundhedsministeriet samtidig alle opgaver i relation til covid-19-testindsatsen.

Sundhedsstyrelsen forventer, at covid-19 bliver en sæsonbetonet smitte ligesom influenza. Det skriver den på sin hjemmeside.

»Vi må forvente, at mange vil blive smittet med covid-19 i løbet af efteråret og vinteren,« skriver de på sst.dk.

/ritzau/