De yngste medlemmer af kongefamilien har populære navne – på nær to

Nikolai, Felix, Christian, Isabella, Vincent, Josephine, Henrik, Athena. Mange danskere har fulgt med, når de yngste medlemmer af Kongehuset er blevet døbt for åben skærm. Men har de måske også ladet sig inspirere efterfølgende?

Kongefamilien på Gråsten Slot
Arkivfoto. Prinsesse Josephine og Prins Vincent har populære navne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

En af de største beslutninger, man står over for, når man venter sig et barn, er hverken valg af barnevogn eller det sygehus, hvor fødslen skal foregå. Det er slet og ret, hvad den lille skal hedde hver dag resten af sit liv.

Selv efter den lille ny har meldt sin ankomst, bøvler mange med at vælge et navn.

Måske er det en medvirkende årsag til, at mange danskere sidder klistret til skærmen, hver gang et barn fra den kongelige familie bliver døbt. Og måske er det også der, hvor nogle har hentet inspiration til deres eget nyfødte barns navn.

I dag offentliggjorde Danmarks Statistik den årlige liste over de mest populære navne til nyfødte børn i Danmark sidste år. Og tager man et kig ned over top 100-listen for drengenavne, ligger navnet Vincent på plads 51 over de mest populære navne i Danmark.

Og faktisk er navnet, man nok traditionelt ikke vil betegne som typisk dansk, steget i popularitet, siden H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary i 2011 navngav deres yngste søn Vincent. Samtidig er navnet Felix steget i popularitet, siden prins Joachim og grevinde Alexandra navngav deres yngste søn Felix i 2002, selv om det umiddelbart ikke så sådan ud, de første par år efter at prins Felix fik sit navn.

Det kan man se, når man slår navnene op i Danmarks Statistiks navnebarometer, der viser udviklingen i navnes popularitet de seneste 34 år.

Og ser man blot på navnenes popularitet sidste år, fremgår de fleste af de yngste kongeliges navne af top-100 over mest populære navne til enten nyfødte piger eller drenge – på nær prins Joachims og prinsesse Maries børns navne. Hverken navnet Athena, trods det også er steget i popularitet siden prinsesse Athena blev døbt i 2012, eller navnet Henrik er i top-100 over de populæreste navne i Danmark.

Josephine med f – altså Josefine – er det syvendemest populære navn til nyfødte piger i Danmark, mens Isabella er det attendemest populære pigenavn.

På drengelisten indtager navnene Felix og Christian henholdsvis en 19.- og 24.-plads, mens navnet Nikolai med j – altså Nikolaj – ligger på en 75.-plads.

Se listerne over de mest populære navne herunder: