Danske EM-fans kan undgå karantæne til kamp i Holland

Hvis man rejser ind og ud af Holland indenfor 12 timer, behøver man ikke gå i karantæne til kamp på lørdag.

Justitsministeriet afholder myndighedsbriefing om status på COVID-19 situationen forud for sommerferien i Eigtveds Pakhus, tirsdag den 22. juni 2021.Direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns, direktør i Københavns Politi, Anne Tønnes og direktør for Organisation og Borgerservice i Udenrigsministeriet, Erik Brøgger Rasmussen deltager i pressemødet. Der vil på briefingen blive givet en status på testkapaciteten i løbet af sommeren og justeringer heraf. Derudover vil der blive givet en status på den aktuelle smitteopsporing, særligt i forhold til smitsomme varianter, EM i fodbold og lokale nedlukninger. Herudover vil der blive givet en status på fjerde fase af genåbningen af rejseaktiviteter i løbet af sommeren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske fodboldfans, der ønsker at se Danmark spille kamp på lørdag i Holland, kan rejse ind i landet og undgå at skulle gå i karantæne.

Det fortæller Erik Brøgger, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice, tirsdag på et pressemøde.

For at undgå at skulle gå i karantæne efter indrejse i Holland skal man ind og ud af landet indenfor 12 timer. Med andre ord vil der blive tale om en lynvisit.

»Man kan godt komme til fodbold, men man skal planlægge ret omhyggeligt, hvis man ikke skal risikere at sidde i karantæne på et hotelværelse.«

»Vi opfordrer til at se kampen hjemme,« siger Erik Brøgger.

Fordi Danmark af Holland bliver anset som et høj-risikoland, gælder der som udgangspunkt en række krav for at rejse ind i landet som dansker.

For det første skal man kunne fremvise en negativ pcr-test, der er maksimalt 72 timer gammel.

For det andet skal man gå i isolation i ti dage – dog med mulighed for at teste sig ud af den på dag fem.

Og for det tredje skal man medbringe en karantæneattest, der viser, hvor man vil opholde sig i isolationen.

Der gælder dog en undtagelse: At man kun opholder sig i Holland i op til 12 timer og lader sig kvikteste inden kampen.

Danmark spiller mod Wales lørdag klokken 18.00 i den hollandske hovedstad, Amsterdam. Der bliver spillet om at gå videre til kvartfinalerne ved EM.

/ritzau/