Dansk politi med i indsats mod jihadistisk musik på nettet

Både sange med højreradikalt og med jihadistisk indhold er fjernet fra musiktjenesten SoundCloud.

Dansk politi har været en del af operationen, som er sat i gang af det tyske forbundspoliti og ECTC's enhed for internetrelateret kriminalitet (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin BUREAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over 1100 profiler og lydfiler med jihadistiske og ekstremistiske sange er blevet fjernet fra musiktjenesten SoundCloud i en stor Europol-mission.

Det skriver Europols europæiske antiterrorismecenter (ECTC) i en pressemeddelelse fredag.

Dansk politi har været en del af operationen, som er sat i gang af det tyske forbundspoliti og ECTC's enhed for internetrelateret kriminalitet.

Politiet fra Ungarn, Portugal, Spanien og Storbritannien deltog også.

I operationen hjalp politiet SoundCloud med at finde frem til de mange ekstremistiske sange, som lå på musiktjenesten. Sangene blev så efterfølgende fjernet af SoundCloud.

Sangene havde blandt andet ekstremistiske, jihadistiske og højreradikale budskaber, oplyser Europol. Ofte opfordrer de til vold og promoverer ekstremistiske grupper. Flere af dem var jihadistiske a cappella sange – såkaldte nasheeds.

Nogle af sangene havde flere tusinde afspilninger.

Aktionen fandt sted mellem den 5. og 13. maj. Den var en del af et årligt tilbagevendende partnerskab mellem offentlige og private aktører. Partnerskabet skal ifølge Europol tydeliggøre terroristers misbrug af internettet, forhindre online radikalisering og sikre fundamentale rettigheder.

/ritzau/