Dansk Folkeparti har forbudt jysk profil at afbrænde koran

På Twitter og Facebook bekendtgjorde DFer og regionsrådsmedlem, at han »måske« vil blive den første folkevalgte politiker til at brænde koranen, men det kommer ikke til at ske, fortæller DFs partisekretær.

DFer Poul Høgh-Sørensen vil måske brænde koranen af, men Dansk Folkepartis siger nej. Arkivfoto: Farooq Khan/EPA/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: FAROOQ KHAN

Stram Kurs med Rasmus Paludan har under stor furore afbrændt koraner i »ytringsfrihedens navn«. Men det er ikke kun Paludan, der ønsker at sætte ild til muslimernes helligste skrift.

Søndag bekendtgjorde medlem af Dansk Folkeparti,  journalist og medlem af regionsrådet i Nordjylland Erik Høgh-Sørensen på Facebook og Twitter, at han »måske« også vil sætte ild til koranen, hvis han vurderer, at ytringsfriheden trues.

»Jeg bliver måske Danmarks første demokratisk valgte politiker, som brænder en koran af. Jeg har endnu ikke gjort det, men det ville i givet fald være min reaktion på det københavnske voldsorgie,« skrev Erik Høgh-Søren og tilføjede, at koran-afbrænding i givet fald også ville ske i reaktion mod Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen, der ønskede Rasmus Paludans demonstrationer flyttet, og Socialdemokratiets 2. viceborgmester i Aalborg, Nuuradiin S. Hussein, der ønskede, at lokalpolitikere skulle have mulighed for at lukke deres by for »hadprædikanter« som Rasmus Paludan.

Erik Høgh-Sørensen Fold sammen
Læs mere

Men Erik Høgh Sørensen kommer ikke til at brænde nogen koraner af.

»Vi brænder ikke koraner af i Dansk Folkeparti,« siger partisekretær i Dansk Folkeparti Poul Lindholm Nielsen.

Vil I ekskludere ham, hvis han gør det alligevel?

»Nej, for han kommer ikke til at brænde koranen af. Nu vil jeg tage en snak med ham. Han er en god mand, som vi aldrig har haft problemer med,« siger Poul Lindholm Nielsen.

Erik Høgh-Sørensen fastsholder, at han »mener, det jeg skriver. Ytringsfriheden skal gælde for Loke såvel som for Thor, og hvis den trues, vil jeg ikke tøve med at brænde koranen. Måske gør jeg det i morgen, måske gør jeg det aldrig,« siger Erik Høgh-Sørensen.

»Min far kæmpede ikke under Anden Verdenskrig for at vi skulle give op på vores ytringsfrihed,« siger DFeren, som er træt af den »midterfløjens multikulti-elite,« som har »ladet Danmark stå til«.

Erik Høgh Sørensen er heller ikke bange for at blive ekskluderet på baggrund af sine udtalelser.

»Jeg tror ikke, vi er så uenige, når det kommer til stykket.«