Dansk Flygtningehjælp har fundet ny generalsekretær

Charlotte Slente bliver generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, efter at forgængeren blev fyret fra posten.

Dansk Flygtningehjælp har fundet en ny generalsekretær. På billedet ses en flygtningeteltlejr støttet af Dansk Flygtningehjælp i Bekaa-dalen i Libanon. (Arkivfoto) Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Dansk Flygtningehjælp har fundet sin nye generalsekretær.

I en pressemeddelelse fortæller organisationen, der hjælper flygtninge overalt i verden, at Charlotte Slente tiltræder posten fra 1. december i år.

Med sig har Charlotte Slente en lang karriere i Udenrigsministeriet, hvor hun foruden en række ambassadørposter også har været centerchef for ministeriets afdeling for global udvikling og samarbejde.

Hun har derudover også været øverste direktør i Danida.

Ifølge Dansk Flygtningehjælps formand, Agi Csonka, er det blandt andet Charlotte Slentes brede erfaring fra internationalt arbejde kombineret med stærke lederegenskaber, der har fået en enig øverste ledelse i organisationen - forretningsudvalget - til at pege på hende som ny generalsekretær.

»Charlotte Slente bevæger sig hjemmevant i det internationale humanitære diplomati, hun kender Dansk Flygtningehjælp godt og forstår kompleksiteten i vores opgaver - og så er hun en visionær leder med en bred vifte af ledelsesredskaber i rygsækken,« fortæller Agi Csonka.

Charlotte Slente, der kommer fra en stilling som Danmarks ambassadør i Israel, hvor hun har været siden 2017, glæder sig til at skulle stå i spidsen for Danmarks største humanitære organisation.

»Jeg ser frem til at arbejde for flygtningenes sag sammen med de mange dygtige og dedikerede medarbejdere og frivillige, der hver dag yder en kæmpe indsats i Danmark og rundt omkring i verdens brændpunkter,« siger hun.

Charlotte Slente afløser Christian Friis Bach, der i april blev fyret fra posten som generalsekretær, fordi forretningsudvalget så behov for en anden ledelsesprofil.

Dansk Flygtningehjælp har aktiviteter i 40 lande, flere end 7000 ansatte globalt, 8000 frivillige i Danmark og en omsætning på over tre milliarder kroner.

/ritzau/