Danmarks bedste kommune er udpeget af boligportal – se listen her

Hovedstadskommune er udpeget som Danmarks bedste kommune i en undersøgelse, hvor 95 af Danmarks 98 kommuner er rangeret ud fra blandt andet indkomst, miljø og kriminalitet.

Egedal Kommune er af boligportalen Findboliger.dk kåret som Danmarks bedste kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Egedal Kommune

Hvis du går og drømmer om at hive teltpløkkerne op og flytte væk fra dine vante rammer – måske til en helt ny kommune – kan en ny liste over Danmarks bedste kommuner måske hjælpe lidt på vej.

Boligportalen Findboliger.dk har undersøgt, hvordan det går med blandt andet miljø, kriminalitet og indkomst i 95 af de 98 danske kommuner ud fra Danmarks Statistik.

Ud fra i alt ni parametre er kommunerne blevet rangeret på en liste, der »fremhæver de kommuner, der baner vejen for, hvad en god kommune skal leve op til i Danmark – og de, der stadig har plads til forbedringer«, skriver Findboliger.dk. Det har givet en samlet score fra 1 til 10 – fra værst til bedst.

Og det er i høj grad kommuner i hovedstadsområdet, der scorer højt på listen. Egedal Kommune løber med prisen som Danmarks bedste kommune med en samlet score på otte, mens Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal og Allerød er blandt listens top-10.

I bunden ligger Lolland Kommune med en samlet score på 3,96 efterfulgt af Brøndby og Guldborgsund.

At det er hovedstadskommuner, der topper listen, er det mest interessante fund ved undersøgelsen, siger Emil Broo Holm, der pr-ansvarlig for Findboliger.dk, til TV 2.

De har udarbejdet listen som en hjælp til fremtidige boligsøgende, fortæller han til mediet.

»Folk kender af gode grunde ikke alle landets kommuner. Listen skal ses som en servicefunktion, der let og hurtigt kan give et overblik til de danskere, som går i flyttetanker og ønsker at sammenligne kommunerne.«

Du kan se din nuværende eller måske fremtidige kommunes placering herunder.