Danmark runder 5000 smittede med coronavirus

Mens antallet af coronasmittede stiger, har der været et fald i antallet af indlæggelser seks dage i træk.

 
Coronavirussen spreder sig i Danmark. Få overblikket her. Video: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix, Reuters. Redigering: Caroline Fold sammen
Læs mere

Mere end 5000 personer i Danmark er nu blevet testet positive for coronavirus.

Tallet er tirsdag eftermiddag på 5071 personer, hvilket er en stigning på 424 i mandagens opgørelse. Det oplyser Statens Serum Institut.

Der formodes at være store mørketal, da ikke alle med symptomer bliver testet.

Samtidig viser tallene, at 1491 personer efter et forløb med coronavirus har overstået deres infektion.

Det bliver man automatisk, hvis man to uger efter at være testet positiv ikke er indlagt på et hospital eller er død. De to uger betyder, at der er nogen forsinkelse i dette tal.

Mens antallet af smittede fortsætter med at vokse, har antallet af patienter på de danske sygehuse været faldende de seneste seks dage.

Tirsdag er tallet nede på 472. Det er 31 færre end mandag. Foreløbigt toppede antallet af indlagte 1. april med 535 personer på landets sygehuse.

Også antallet af indlagte på intensive afdelinger bliver ved med at falde. Ud af de 472 indlagte er 127 tirsdag på en intensiv afdeling. Det er 12 færre end mandag.

Det er især antallet af indlæggelser, som sundhedsmyndighederne følger tæt, da man vil forhindre et kollaps i sundhedsvæsenet.

Til gengæld har der været en stigning i antallet af registrerede dødsfald. Det er tirsdag på 203, hvilket er 16 flere end mandag.

Da mange af personerne i forvejen har haft andre alvorlige sygdomme, kan det ikke med sikkerhed siges, om coronavirusset har været dødsårsagen.

/ritzau/