Coronavirussen tilbage i New Zealand efter 102 dage uden nye smittede

Fire nye coronatilfælde uden kendt kilde er dukket op i Auckland, New Zealand. Opblusningen har fået regeringen til at indføre øjeblikkelige restriktioner - og har forbudt rejser til Aukland for uvedkommende.

 
Coronavirus har ramt hele verden. Få et overblik her. Redigering: Ida Meesenburg og Mathilde Oda Jørgensen Fold sammen
Læs mere

Nye tilfælde af covid-19 er dukket op i Auckland, New Zealand, efter hele 102 dage uden nye tilfælde af intern spredning.

Premierminister Jacinda Ardern sagde tirsdag, at fire tilfælde i samme familie i Auckland er konstateret smittede, men kilden til sygdommen er ikke kendt. Det tyder på lokal smitteoverførsel - og ikke, som det tidligere har været tilfældet, smitte fra tilrejsende.

De fire familiemedlemmer har ikke været ude at rejse, oplyser myndighederne ifølge Reuters.

De nye sygdomstilfælde betyder, at myndigheder øjeblikkeligt har indført coronarestriktioner i Auckland. Det betyder bl.a., at folk bliver bedt om at blive hjemme de kommende tre dage, mens også barer og mange forretninger vil blive bedt om at holde lukket.

I de tre dage vil myndighederne forsøge at identificere smittekilden og kortlægge smittevejene.

New Zealands premierminister Jacinda Ardern har reageret prompte, efter landet har oplevet sine første lokale smittetilfælde - og ikke tilrejsende - i 102 dage. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK MITCHELL.

Lokal rejserestriktion

Samtidig lukker myndighederne for al uvedkommende trafik ind og ud af Auckland. Altså en lokal rejserestriktion.

I Danmark har flere eksperter undret sig over, at man ikke på samme vis i Danmark fraråder alle unødvendige rejser til Aarhus, hvor smitten lige nu spreder sig mere end i resten af landet.

»Jeg er klar over, at denne information er meget svær at modtage. Vi havde alle håbet, at vi ikke ville stå i denne situation igen. Men vi har også forberedt os på den,« sagde Jacinda Ardern på et pressemøde sent tirsdag new zealandsk tid.

Også resten af New Zealand rammes af restriktioner frem til fredag. Højst 100 personer må samles, og folk vil igen blive bedt om at holde afstand.

Internationalt har New Zealand modtaget meget ros for sin hurtige og beslutsomme håndtering af coronakrisen, der i store træk har mindet om den danske.

Ifølge Johns Hopkins University har New Zealand hidtil haft 1570 tilfælde og »blot« 22 coronarelaterede dødsfald.